DosyaManşetler

Apple’ın Eylül 2023 iPhone 15 etkinliğini canlı izleyin

apple iphone 15 tanıtım etkinliği wonderlust

Apple, 12 Eylül 2023 tarihinde, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrindeki merkezi Apple Park’ta “Wonderlust” adını verdiği etkinliğini düzenliyor.. Şirket, bu etkinlikte yeni iPhone 15 serisini, yeni Apple Watch modellerini ve daha birçok ürünü tanıtacak.

12 Eylül 2023 Salı akşamı saat 20.00’de (Türkiye saati ile) olan etkinlik, Apple’ın internet sitesi ve YouTube kanalından canlı olarak yayınlanıyor. Yukarıda yer alan canlı yayın video penceresi sayesinde etkinliği bu sayfadan da canlı olarak izleyebilirsiniz.

iPhone 15 etkinliğinde neler bekliyoruz?

iPhone 15 Serisi, USB-C portu ve yeni özelliklerle geliyor

Apple’ın bu yılki iPhone serisinde büyük değişiklikler olacağı iddia ediliyor. Şirket, ilk defa iPhone 15 serisinde Lightning konektörü yerine daha yaygın kullanılan USB-C portunu sunacak. Apple, bu değişikliği Avrupa Birliği’nin yeni regülasyonlarına uyum sağlamak için yapacağını geçtiğimiz yıl açıklamıştı.

Tüm iPhone 15 modellerinin USB-C portuna sahip olacağı belirtilse de, Apple analisti Ming-Chi Kuo yalnızca Pro ve Pro Max modellerinin yüksek veri aktarım hızlarından faydalanacağını belirtiyor. Premium modeller, en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3 destekleyecek. 9to5Mac haberine göre, bu sayede tüm iPhone 15 modelleri daha hızlı 35W şarj olacak.

Tedarik zinciri analisti Ross Young, iPhone 15 serisinin tüm modellerinin ‘Dinamik Ada’ özelliğiyle geleceğini belirtiyor. Bu özellik şu anda sadece iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde mevcut. Yeni modellerin titanyum çerçeve, daha ince kenarlar ve potansiyel olarak daha yüksek fiyat etiketleriyle geleceği belirtiliyor.

Premium modeller, Apple Watch Ultra’daki gibi bir eylem tuşuna da sahip olabilir. Bu tuş, sessiz mod anahtarını değiştirecek ve farklı uygulama ve hizmetlere kısayol atamanızı sağlayacak. Ming-Chi Kuo ve sızıntı kaynağı Unknownz21‘e göre, şu anda ses ve güç düğmelerinde herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

iPhone 15 Pro Max modeli, 6 kata kadar optik zoom kapasitesine sahip bir periskop lens ile gelebilir. Ayrıca, Apple’ın bu seride renk seçeneklerini de güncelleyebileceği belirtiliyor. Şirket, altın rengini ‘titan gri’ ile değiştirebilir ve yeni bir koyu mavi seçeneği sunabilir.

Apple, yeni saat serisini de tanıtacak: Apple Watch Series 9 beklentileri

Apple’ın “Wonderlust” Eylül etkinliği yalnızca iPhone 15 ile sınırlı kalmayacak; şirketin en yeni akıllı saat serisi de merakla bekleniyor. Apple Watch Ultra’nın koyu renkli titanyum kasa dışında ne gibi yeniliklerle geleceği henüz netlik kazanmış değil. Ancak Series 9 modeli için güncellenmiş bir S9 işlemci bekleniyor.

Yeni S9 işlemci, Apple’ın iPhone 13 ile birlikte tanıttığı A15 işlemcisine dayanıyor. Bu durum, önceki modelde yer alan ve önceki iki Watch modelinin işlemcileriyle aynı teknolojiye sahip olan S8 işlemcisine göre daha fazla verimlilik ve daha iyi pil ömrü sunabilir.

Apple Watch Series 9 modelinin küçük ama dikkat çeken diğer güncellemeler arasında pembe bir renk seçeneği ve manyetik toka seçeneğine sahip bir kayış da yer alacak. Geçtiğimiz yıl güncellenen Watch SE‘nin bu yıl yeni bir versiyonunun tanıtılmayacağı, ürünün iki yıllık bir yenileme döngüsünde olduğu gözlemleniyor.

Apple AirPods serisi de USB-C ile yenilenebilir

Apple’ın bu yılki etkinliğinde sadece iPhone 15 serisinin değil, aynı zamanda AirPods serisinin de USB-C şarj kutusu ile yenileneceği konuşuluyor. Analist Ming-Chi Kuo, geçen yıl Apple’ın 2023 yılında USB-C şarj kutusu ile AirPods sunacağını öngörmüştü. Şimdi bu söylentinin gerçek olup olmayacağını göreceğiz.

Henüz Apple’ın AirPods kulaklıklarına herhangi bir güncelleme yapılıp yapılmayacağı konusunda net bir bilgi yok. Şirket, sadece şarj kutusunu güncelleyebilir. Kuo, bu yılın ocak ayında dördüncü nesil AirPods’un 2024’ün ikinci yarısında veya 2025’in ilk yarısında piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Aynı zaman diliminde, Apple’ın daha uygun fiyatlı 99 dolarlık AirPods’lar ve ikinci nesil AirPods Max’ı da piyasaya sürebileceği ifade ediliyor.

Ken Pillonel adlı bir modder, hem AirPods hem de AirPods Pro şarj kutularına USB-C eklemişti. Eğer Apple, bu yıl dördüncü nesil AirPods’u piyasaya sürerse, geçen yıl çıkan AirPods Pro ile birlikte gelen H2 işlemciyi içerebilir. Bu, pil ömrü ve ses kalitesinde potansiyel iyileştirmeler getirebilir.

iOS 17 ve watchOS 10’un lansman tarihleri açıklanabilir

Bu etkinlik sırasında, çok büyük bir ihtimalle iOS 17 ve watchOS 10 için çıkış tarihleri açıklanacak. iPadOS 17 ve macOS Sonoma’nın ise, Apple’ın son yıllardaki lansman takvimine uygun olarak, sonbaharın ilerleyen dönemlerinde dağıtıma çıkması bekleniyor.

Bu işletim sistemlerinin beta sürümleri bir süredir kullanıcılar tarafından test ediliyor. iOS 17‘nin, Beklemede modu, sesli posta dönüşümleri ve bir Günlük uygulaması gibi bir dizi küçük fakat anlamlı güncellemeler getireceği biliniyor. macOS Sonoma ise Safari’de profiller, oyun modu ve widget’lar gibi yenilikler sunacak.

iPadOS 17 ile kişiselleştirilebilir kilit ekranları, etkileşimli araç takımları, Sağlık uygulaması ve harici USB web kameralarını ve kameraları desteklemek gibi bir dizi yenilik geliyor. Ayrıca, ekranınızdaki her pencerenin boyutunu ve yönünü özelleştirmenizi sağlayan Stage Manager uygulamasına da bir güncelleme geliyor.

watchOS 10, çeşitli uygulamalara hızlı erişim sağlayacak widget’lar ekleyecek. Yeni topografik haritalama özellikleri, ruh halinizi kaydetme imkanı ve birkaç yeni saat yüzü de bu işletim sistemi ile birlikte gelecek.

Yeni Mac’ler, iPad’ler ve Apple Vision Pro ile ilgili duyurular gelir mi?

Apple’ın Eylül ayında düzenleyeceği etkinlik, şüphesiz yılın teknoloji gündemini belirleyecek önemli anlardan biri olacak. iPhone 15 serisinin ötesinde, Apple’ın önümüzdeki aylarda sunmayı planladığı diğer ürünler de merakla bekleniyor.

Apple’ın yeni Mac ürünlerini ekim ayında düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. Şirketin yeni M3 yonga seti ile güçlendireceği 13 inçlik MacBook Air ve 13 inçlik MacBook Pro modelleri, bu etkinlikte gün yüzüne çıkabilir. Apple’ın yeni yonga seti, yüksek performansı ve enerji verimliliği ile dikkat çekecek.

iPad kategorisinde de hareketli günler bizi bekliyor. Söylentilere göre Apple, yedinci nesil iPad Mini‘yi piyasaya sürebilir. Bu yeni modelin hangi özelliklerle geleceği henüz netlik kazanmamış olsa da, tablet pazarında önemli bir etki yaratacağı kesin gibi.

Her ne kadar yeni Mac ve iPad modelleri önemli olsa da, en çok merak edilen ürün 3.499 dolar fiyat etiketiyle gelecek olan Apple Vision Pro. Bu ürün, önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek ve lansman öncesinde birkaç donanımsal ve yazılımsal düzenleme ve güncelleme alması bekleniyor.

Etkinliğin başlayacağı zamana kadar dedikodular, sızıntılar gelmeye devam edecektir. Bunlardan haberdar olmak için Teknoblog’u takipte kalın!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER