Teknoloji

AirPods USB-C ile güncellenmiş biçimde Eylül etkinliğinde geliyor

airpods 3

Apple, eylül ayında yapılacak iPhone 15 etkinliğinde USB-C uyumlu “güncellenmiş” bir AirPods çifti sunmayı planlıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, aylardır Apple’ın USB-C uyumlu bir şarj kutusuyla AirPods tanıtacağına dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak bu kadar kesin bir bilgiye şimdiye kadar ulaşılmamıştı.

Henüz AirPods Pro’nun da USB-C ile şarj olabilecek bir kutuyla geleceğini bilmiyoruz ve Gurman bu konuda bir detay vermiyor. 2022’de Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin bu yıl içinde USB-C şarj kutusuyla AirPods’u piyasaya süreceğini öne sürmüştü. Apple’ın, sadece yeni kutu dışında AirPods’un kendisine herhangi bir önemli güncelleme yapıp yapmayacağı da belirsiz. Kuo, bu yılın başlarında Apple’ın dördüncü nesil AirPods’ları 2024’ün ikinci yarısında veya 2025’in ilk yarısında, söylentilere göre 99 dolar gibi daha ucuz fiyatlı bir AirPods çifti ve ikinci nesil AirPods Max ile birlikte satışa sunabileceğini belirtti. Bu takvim, eylül ayındaki etkinlikte sadece bir kutu güncellemesiyle yetinebileceğimizi gösteriyor.

Apple’ın iPhone 15 etkinliği, Wonderlust olarak adlandırılacak ve 12 Eylül’de gerçekleşecek. USB-C uyumlu AirPods’un yanı sıra, Apple’ın tüm iPhone 15 modellerinde Avrupa Birliği’nin yeni yönergelerine uyum sağlamak için bir USB-C portu olacağı bekleniyor. Şirket, Watch Series 9 ve ikinci nesil bir Watch Ultra’yı da tanıtabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER