Teknoloji

Samsung yeni tasarım şefini Jony Ive’ın eski şirketinde buldu

samsung coronavirus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-030714

Samsung, geçtiğimiz yılki amiral gemisi Galaxy S5’in tasarımına gelen negatif yorumların ardından tasarım şefi Change Dong-hoon’un yerine Lee Min-hyouck’u getirmişti. Ancak şirketin ürünlerinin tasarımını yenilemek için dış destek aldığı ortaya çıktı. The Korea Herald’ın haberine göre, Samsung Lee Don-tae’yi yeni tasarım şefi olarak işe aldı. Don-tae akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm Samsung ürünlerinin tasarımlarından sorumlu olacak.

Lee Don-tae, Apple’ın tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jonathan Ive tarafından kurulan tasarım şirketi Tangerine’in CEO’luk görevini de üstlenmişti. Geçmişte Samsung, LG, Toyota ve British Airways’e danışmanlık yapan Don-tae, British Airways’in Z şeklindeki business-class kabinlerini tasarlamış ve şirketin koltuk sayısını artırarak kârını yükseltmesine yardımcı olmuştu.

Lee Don-tae, Samsung’un Tasarım Yönetim Merkezi’nde küresel tasarım yöneticisi ve başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Bir Samsung yetkilisi tarafından yapılan açıklamada Don-tae’nin tek bir ürüne odaklanmaktan ziyade tüm tasarım sürecini ivmelendireceği belirtildi. 2001 yılında kurulan Tasarım Yönetim Merkezi’nin 1000’i aşkın çalışanı bulunuyor. Don-tae, doğrudan Samsung Başkanı Yoon Boo-keun’a rapor verecek.

Nerdeyse tamamı plastik olan akıllı telefon tasarımları yüzünden son yıllarda sert tepkilere maruz kalan Samsung’un Galaxy S6 ile yeni bir başlangıç yapacağı söyleniyor. Telefonun tasarımında Lee Don-tae’nin önemli bir rol oynaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER