Teknoloji

İlk USB-C iPhone’un geliştircisi şimdi de şeffaf AirPods Pro kutusu yaptı

airpods pro

Ken Pillonel isimli geliştirici, bir iPhone X’a USB-C girişi yerleştirerek dikkatleri üstüne çekmişti. Aynı zamanda AirPods Pro projeleri üzerinde çalışan ve kulaklığı tamir edilebilir kılmak için büyük çaba sarfeden Pillonel, bu çalışmaları çerçevesinde dikkat çeken yeni bir buluşa daha imza attı.

AirPods Pro’nun tamir edilebilirlik konusunda iFixit’ten 0 puan aldığını düşününce Pillonel’in kendisini adadığı yolun ne kadar zorlu olduğu daha iyi anlaşılıyor. Pillonel bir önceki videosunda kulaklığın kutusunun plastik kısımlarını yeniden yapmış ve üç boyutlu yazıcıyı kullanarak yedek bir kutu yapmıştı. Üç boyutlu baskıyla bir renk sınırlaması olmamasından yararlanan Pillonel, şimdi de şeffaf bir kutu yapmayı başardı.

İşte bir SLA 3D yazıcısınız ve biraz şeffaf reçine ile yukarıda ve aşağıda görebildiğiniz türden şeffaf bir AirPods kutusuna sahip olabilirsiniz. Pürüzsüz, şeffaf bir yüzey elde etmek için parçaları IPA ile temizlemek, zımparalamak ve onlara bir veya iki kat şeffaf vernik uygulamak gibi bazı ekstra işlemler gerekiyor.

Şeffaf AirPods Pro kutusuna USB-C girişi yerleştirmek de mümkün

Bu arada kulaklığın kutusunu şeffaf hâle getirirken standart Lightning girişi ve Ken’in USB-C modu arasında seçim yapmak da mümkün oluyor. Böylelikle eski AirPods ile eylülde tanıtılacak iPhone 15 serisini uyumlu hâle getirmenin önü açılıyor. iPhone 15 serisinin tüm üyelerinin Lightning yerine USB-C girişine sahip olacağını hatırlatmakta fayda var.

Şeffaf AirPods Pro kutusunun yapımı için gerekli komutlar Ken’in blogunda mevcut. Bu projeden ilham alarak kendisine şeffaf kutu yapmak isteyenlerin üç boyutlu baskı teknolojisi konusunda biraz bilgi sahibi olması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER