Teknoloji

Apple AirPods Pro’ya modifikasyon: Onarımı daha kolay ve sürdürülebilir bir hedef doğrultusunda değişim

airpods pro modifikasyon

Ken Pillonel, en çok iPhone’a USB-C port ekleyen bir modifikasyon uzmanı olarak tanınan bir isim. Şimdi ise gözünü Apple’ın AirPods Pro‘suna dikmiş durumda. Tam kablosuz kulaklıklar, yapımında büyük oranda yapıştırıcı kullanılan bir yapıya sahip olduğu için, kendi kendine onarım savunucularının gözünde tartışmalı bir konumda bulunuyor. Bu durum, şarj kutusunun içerisinde yer alan bileşenlerin değiştirilmesini, kutu kırılmadan neredeyse imkansız hale getiriyor.

Pillonel, “En popüler aksesuarlardan biri olan Apple’ın AirPods Pro’sunun, aslında çok küçük bir çabayla nasıl tamir edilebilir hale getirilebileceğini göstermek için önemli bir projeyi üstleniyorum.” diyor. Bu proje, tüketicilerin daha bilinçli seçimler yapmasını teşvik etmeyi ve üreticileri sürdürülebilirlik konusunda daha fazla sorumluluk almaya sevk etmeyi hedefliyor.

AirPods Pro, Pillonel’in dokunuşlarıyla nasıl değişiyor?

Pillonel, bu projede, AirPods Pro şarj kutusunun tüm bileşenlerini baştan tasarlamayı ve onları yapıştırıcı yerine somun ve vidalarla bir arada tutmayı deniyor. Bu şekilde, şarj kutusunun içerisine girip pilin değiştirilmesi daha kolay hale geliyor. Ve bunu yapmak için lehim yapmaya gerek kalmıyor.

Ancak, Pillonel bu projeyle kulaklıkların kendisini onarılabilir hâle getirmeyi hedeflemiyor. “Kulaklıklar daha küçük ve mevcut aletlerimle onların tasarımlarını yeniden oluşturmak daha zor.” diyor. Ancak, Pillonel gelecekte, kulaklıklara benzer modifikasyonları yapabilme umudunu koruyor.

Modifiye edilmiş kutuda kullanılan yapıştırıcı miktarı, Apple’ın orijinal tasarımına göre daha az görünüyor. Ancak Pillonel, bazı mıknatısları yerinde tutmak için hâlâ bir miktar yapıştırıcı kullandığını kabul ediyor. Ancak, onları değiştirmek isteyenler için, kolayca çıkarılabilecek bir tip yapıştırıcı kullanıyor.

AirPods Pro modifikasyonu, sadece ilk nesil için mi?

Bu modifikasyon, sadece ilk nesil AirPods Pro’ya uygulanıyor. Pillonel, ikinci nesil kulaklıkların şarj kutusunu kırmadan açmayı başaramadığını ifade ediyor.

Pillonel, daha önce olduğu gibi, projeyi kendisi denemek isteyen herkes için açık hâle getiriyor. Dosyalara nasıl erişileceği hakkındaki talimatlar, Pillonel’in videosunun sonunda bulunabilir. Bu dosyalara erişmek için ProtonMail hesabı oluşturmanız gerekiyor. Ayrıca Patreon hesabı üzerinden de talimatları paylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER