İncelemelerManşetler

Apple AirPods Pro (2. Nesil) İncelemesi

airpods pro 2 inceleme

Apple’ın 2019 sonbaharında çıkardığı AirPods Pro, aktif gürültü engelleme özelliğinin daha geniş kitlelere yayılmasında önemli ve öncü bir rol oynadı. İyi bir ses kalitesi, yüksek performans gösteren aktif gürültü engelleme sistemi ve uzun pil ömrüyle birinci nesil AirPods Pro, sadece Apple cihaz sahiplerinin değil, diğer tüketicilerin de yoğun ilgi gösterdiği bir ürün oldu. Üç yıl sonra Apple, 2022 sonbaharında AirPods Pro’yu yeniledi. Kulaklıkların ve şarj kutusunun tasarımı değişmese de, detaylarda ve işlevlerde önemli yeniliklerin olduğunu görüyoruz. AirPods Pro 2 inceleme yazısında, yaklaşık on gündür deneyimlediğimiz kablosuz kulaklık ile ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Apple AirPods Pro (2. nesil)

  • Yeni nesil H2 çip
  • Aktif Gürültü Engelleme
  • Tamamen size özel bir dinleme deneyimi
  • Tek şarjla 6 saate kadar ve MagSafe Şarj Kutusu’yla 30 saate kadar dinleme süresi
  • Yeniden tasarlanan MagSafe Şarj Kutusu

Sık Sorulan Sorular


AirPods Pro 2 inceleme: Tasarım ve Özellikler

2. nesil AirPods Pro’nun kulaklık teklerinin boyutlarında ve biçiminde herhangi bir değişliklik görmüyoruz. Uzunluğu iyi şekilde ayarlanmış, hafif açı verilmiş gövdesiyle birinci AirPods Pro, kulağa uyum ve rahat kullanım açısından iyi bir performans sergilemişti. Aynı durum 2. nesil için de geçerli. Uzaktan bakıldığında iki nesil arasındaki farkı anlamak pek mümkün değil. Yalnızca iki farklı teki elinize alıp yakından baktığınızda, ızgaraların farklı olduğunu göreceksiniz. 2. nesil AirPods Pro’nun kulak teklerinin tepesinde birer ek ızgara var. İçe bakan ızgara ise, önceki nesil versiyondakine göre biraz daha küçültülmüş.

airpods pro 2 inceleme

Boyutların yanında ağırlıkta da fazla bir değişim yok. Her bir tek, 5.3 gram ağırlıkla yine çok hafif ve bu durum, uzun süre boyunca kullanım konusunda büyük rahatlık sağlıyor, kulağa baskı yapmıyor. Apple, bu sefer bir farklılık yaparak toplam dört farklı boyutta silikon uç sunuyor. Kulaklıklara takılı hâle gelen orta boyun dışında, bir boy daha büyük ve iki adet daha küçük boyutta silikon uç var. Orta boy uç bizim kulaklarımıza tam uydu. Üstelik bunu, bağlı iPhone’daki AirPods Pro ayarları içinde yer alan Kulak Ucu Uyum Testi ile de doğruladık. Eğer takılı gelen ucun uyumunda sıkıntı yaşıyorsanız, söz konusu testin yardımıyla diğer boy uçları deneyebilir ve en iyi uyumu yakalayabilirsiniz. Silikon uçların iyi şekilde uyumu, kulaklıkların kulaklara rahat oturmasının yanı sıra, gürültü engelleme ve ses performansı için de büyük önemi var.

Kulaklıkların gövde bölümünün basınca duyarlı olmasıyla birlikte hafifçe bastırarak parça değiştirme, gürültü engelleme ve şeffaflık modları arasında geçiş yapma gibi kontrolleri kolaylıkla gerçekleştirmek mümkün oluyordu. 2. nesil kulaklıklarda da aynı imkan mevcut. Ancak bunun yanında şimdi, gövde kısmında parmağı kaydırarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Bundan yararlanmanın en güzel yolu, iki parmağınızı kulaklığın gövdesine götürdüğünüzde, birini sabit tutup diğerini gövde üzerinde kaydırmak olacaktır. Titreşimli geri bildirim sayesinde bu işlevin düzgün şekilde çalıştığını anlıyorsunuz. Bağlı cihaza ulaşamadığınız durumlarda bu kontrol gerçekten fazlasıyla kullanışlı oluyor.

airpods pro 2 inceleme

AirPods Pro 2. nesil kulaklıkların kullanılmadığı zamanlarda şarj ve muhafaza edildiği şarj kutusu da, boyut ve ağırlık açısından çok büyük değişikliklere uğramıyor. Kapak ve menteşe yine çok sağlam, tek bir hareketle açıp kapatmak mümkün. Kapağın hemen altında, yeşil, beyaz veya turuncu renkte yanan, şarj durumunu veya diğer durumları bildiren bir LED lamba var. Bunların yanında yine parlak bir kaplama var ve bu kaplama, ufak tefek çiziklere karşı oldukça hassas. Beyaz renkli kutunun üstünde gözle görülür bir çizik olmasa da, ışığa tutup baktığınızda, yüzeyde çeşitli küçük çiziklerin olduğunu göreceksiniz. Normalde bu tarz çizikler pek hoşumuza gitmez, ancak söz konusu AirPods Pro’nun şarj kutusu olunca, bundan pek kaçış yok. Belki piyasada bulabileceğiniz çeşitli kılıfları tercih edebilirsiniz.

İki nesil AirPods Pro’nun şarj kutuları arasındaki benzerlikler fazla olsa da, yakından baktığımızda, şarj kutusunun genelinde kullanışlılığı ve verimliliği artıran çeşitli özelliklerin eklendiğini görüyoruz. Özellikle Apple, kullanıcıların fazlasıyla muzdarip olduğu, şarj kutusunun kaybolması sorunlarına çözüm bulmayı amaçlamış. Bunun için öncelikle, kullanıcıların şarj kutusunu yanlarında daha rahat taşımalarına yardımcı olmak için şarj kutusunun sağ kenarına, askı bağlamanızı sağlayacak bir iki delik açılmış. AirPods Pro’yla birlikte bir askı gelmiyor, bunu ayrıca satın almanız gerekiyor. Başka bir aksesuarınızla birlikte kullandığınız askı varsa, onu da bağlayabilirsiniz.

airpods pro 2 inceleme

Alt kenarda yine şarj için yerleştirilmiş Lightning portunu görüyoruz. Apple’ın, Avrupa Birliği’nin getireceği zorunluluklarla birlikte AirPods Pro’nun şarj kutusunda da USB-C portuna geçiş yapacağı söylense de, şu an için Lightning portunu şarj kutusunda görüyoruz. Kutudan da bir adet USB-C – Lightning kablosu çıkıyor. Lightning portunun hemen yanında ise hoparlör var. Bu, AirPods Pro 2’nin en büyük yeniliklerinden bir tanesi. Bu yerleşik hoparlör, kutuyu kolayca bulabilmeniz ses çıkarmasını sağlıyor. Öte yandan pil azaldığında veya eşleştirme tamamlandığında sizi uyaran yeni ses tonları ile deneyimi zenginleştiriyor.

Apple, şarj kutusunun kaybolmasını önlemenin yanı sıra, başkalarının kulaklıkların birbirine karışmasını engelleyecek bazı yenilikler de sunuyor. Öncelikle, bir başkasının AirPod tekini şarj kutusuna yerleştirdiğinizde, ön taraftaki LED lamba turuncu renkte yanıyor ve bir şeyin ters olduğunu bildiren bir ses çıkıyor. Bunun yanı sıra, çeşitli Memoji, emoji veya karakterlerin, şarj kutusunun önüne lazer baskı yöntemiyle eklenmesini sağlayarak şarj kutusunun gerçekten size ait olduğunu açık bir şekilde gösterebilirsiniz.

Yukarıda, kullanıcıların AirPods veya AirPods Pro’nun şarj kutularını kaybetme, bir yerlerde unutma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadığını söylemiştik. Bizzat kardeşimin de, iki yıl önce, aldığı ilk AirPods Pro’sunu takside cebinden düşürerek kaybettiğini belirtmeliyim. Bu olayın başına gelmesinden kısa bir süre sonra Apple, AirPods Pro’yu Bul ağına eklemiş ve kulaklıkların ağa en son bağlı olduğu konumu haritada göstermeye başlamıştı. Eğer kulaklıklar yeniden bir iPhone, iPad veya Mac’e bağlanırsa, haritada konumu güncelleniyordu. Şimdi AirPods Pro’nun şarj kutusu, barındırdığı U1 çip sayesinde Tam Konum Bulma özellikli Bul ile kutunun ve kulaklıkların konumunu evde veya iş yerinde belirleme imkanı sağlıyor. AirTag’lerden bildiğimiz bir deneyim şimdi AirPods Pro’ya geliyor.

airpods pro 2 inceleme

Bul uygulamasına açtığınızda ve AirPods Pro 2. Nesil’in detay sayfasına girdiğinizde, bu kulaklıklar, birinci nesilden farklı olarak şarj kutusu simgesiyle gösteriliyor. Ses Çal ve Bul gibi iki seçenek var. Ses Çal’a tıklatarak AirPods Pro’nun hoparlörlerinden ses çaldırabilirsiniz. Sesin şiddeti, AirTag’lerde olduğu gibi yüksek, bu sayede şarj kutusunun başka bir odada olması veya bir deliğe girmesi durumunda da rahatça duyulacaktır. Bul aracı ise, tıpkı AirTag’lerde olduğu gibi, U1 yongasının yardımıyla, şarj kutusunun yerini, ekranda gösterilen mesafe ve yön yönergeleri eşliğinde tam olarak tespit etmeyi sağlıyor. AirTag’lerden aşina olduğumuz bu işlev, AirPods Pro’da da iyi şekilde çalışıyor. Aslında birinci nesil AirPods Pro’da da benzer bir özellik var, ancak o işlev ancak kulaklıklar şarj kutusunda olmadığı zaman çalışıyor. Daha önce gördüğümüz ses çaldırma işlevinin yerini alıyor. İkinci nesil AirPods Pro’da ise, kulaklıklar şarj kutusunda olduğu hâlde de Bul işlevini, AirTag’lerdekine benzer şekilde kullanabiliyorsunuz.

AirPods Pro 2 de, tıpkı birinci nesil gibi IPX4 derecelendirmesine sahip. Böylelikle tere ve sıvı sıçramalarına dayanıklılık gösteriyor. Yoğun yük altında ve terli geçen egzersizlerde veya dışarıda yağmur altında yapılan aktivitelerde kulaklıklara veya şarj kutusuna herhangi bir şey olmayacaktır.

airpods pro 2 inceleme

Birinci nesil AirPods Pro’da gördüğümüz ve pratiklik sağlayan özellikler AirPods Pro 2’de de mevcut. iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac gibi Apple ürünleriyle hızlı ve pratik biçimde eşleştirebilirsiniz. Cihazlar arasında otomatik geçiş imkanı da birçok kullanıcının pratik bulduğu özellikler arasında yer alıyor. Bununla birlikte kapatmak isteyenler için de burada nasıl yapılacağını gösteriyoruz.

AirPods Pro 2 ile Siri’yi rahatlıkla kullanabilirsiniz. iPhone’unuz cebinizdeyken “Hey Siri” diyerek komut verebilir ve karşılığını alabilirsiniz. Üstelik gelen SMS, iMessage veya WhatsApp mesajlarını Siri sizin için okuyabilir. Hatta telefona elinizi götürmeden doğrudan cevaplayabilirsiniz.

AirPods Pro 2 inceleme: Ses

AirPods Pro 2 kablosuz kulaklıkların dış görünüşlerinde fazla bir değişiklik yok gibi görünse de, içeride yer alan Apple’ın yeni H2 çipi, sağladığı yüksek işlem gücü ve enerji verimliliği sayesinde ses ve gürültü engelleme tarafında birinci nesil kulaklığa göre daha yüksek verim almayı sağlıyor. Öte yandan Apple, daha iyi bir ses kalitesi için, yeni bir amplifikatör ve düşük distorsiyonlu sürücüye yer veriyor.

airpods pro 2 inceleme

Bu yapılan değişlikliklerin sonucunda Apple’ın yeni nesil kablosuz kulaklıkları selefine göre dikkate değer biçimde güçlendirilmiş bir ses çıkışı sunuyor. Aslında birinci nesil kulaklığın ses çıkış şiddeti bizim için tatmin ediciydi. Ancak AirPods Pro 2’de ses şiddetinin bir kademe daha artırıldığını fark ediyoruz.

Öte yandan frekans aralığı biraz daha genişletilmiş. Örneğin, baslar daha derin, tizler ise biraz daha belirgin. Üstelik basların ve orta frekansların gücü biraz daha artırılmış. Özellikle basların yoğun olduğu çeşitli müzik parçalarını iki kulaklıkla da dinlediğimizde, 2. Nesil modelde fark açık biçimde hissediliyor. Öte yandan pop müzik parçalarında vokallerin biraz daha öne çıktığı da dikkatimizden kaçmıyor. Tüm bunlara ek olarak tizlerde hafif de olsa bir artış dikkatimizi çekiyor. Tüm bunları birleştirdiğimizde, 2. Nesil AirPods Pro ses kalitesi tarafında hissedilir bir iyileşme sağlıyor.

AirPods Pro, Bluetooth 5.3 desteğine sahip ve AAC LC3 ses kodlayıcısını destekliyor. Bu da AAC’nin 24 kHz’de 16-bit oranına nazaran 48 kHz’de 48-bit ile daha yüksek seviyeye çıkıyor. Tam anlamıyla yüksek çözünürlüklü ses olmasa da, sesin kalitesinde birinci nesil modele göre artış olduğunu görüyoruz. Bu da Apple Music’teki kayıpsız parçaları eksiksiz kaliteyle dinlemek için yeterli oluyor.

airpods pro 2 inceleme

Apple Music demişken, bu hizmetteki Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses destekli parçalardan da iyi biçimde yararlanmak, enstrümanların daha detaylı biçimde hissedildiği bir ses deneyimini yakalamak mümkün. Uzamsal Ses, müziğin dışında, video izlerken veya podcast dinlerken de daha iyi bir ses deneyimi yaşamaya izin veriyor. Apple TV’de veya Netflix’te var olan Uzamsal Ses destekli içerikleri AirPods Pro 2 ile izlerken kendinizi içeriğe biraz daha kaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, stereoyu uzamsal ses yapma işlevi de iyi biçimde çalışıyor. Sadece Apple Music’teki destekleyen parçaları dinlerken değil, Spotify’da müzik dinlerken veya herhangi bir uygulamadan internet radyosu dinlerken de bu işlev iyi iş görüyor. Sesin çıkışı ve etkisi daha da artırıldığı için, memnun edici ve doyurucu bir dinleme keyfi ortaya çıkıyor. Aslında birinci nesil AirPods Pro da bu işlevler konusunda iyi bir deneyim sağlıyordu. 2. Nesil modelin donanım tarafında sahip olduğu yenilikler ve H2 çipi, deneyimin daha da yüksek seviyelere taşınmasına yardımcı oluyor.

Uzamsal Ses tarafında gelen bir yenilik de, iOS 16 ile sunulan Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses olmuştu. Aslında bu özellik, Uzamsal Ses desteğine sahip her AirPods modeli için sunuluyor. Bu özellik dahilinde, Face ID özellikli bir iPhone ile her iki kulak taranıyor, üç boyutlu haritası çıkarılıyor. Ve AirPods Pro, kulak yapısına göre Uzamsal Ses sistemini optimize ediyor. Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, görünürde çok büyük farklılıklar sunmamakla birlikte, özellikle film izlerken diyalogların fiziksel konumlandırılmasının daha anlaşılır şekilde yapıldığını söyleyebiliriz.

AirPods Pro 2 inceleme: Gürültü Engelleme

Apple, AirPods Pro 2’nin Aktif Gürültü Engelleme sisteminin birinci nesil modele göre iki kata kadar daha fazla engelleme sağladığını belirtiyor. Gürültü engelleyici mikrofonlar ve arka havalandırma birlikte çalışıyor, gelen sesi hızla algılıyor ve gürültüyü kulağa ulaşmadan bastırıyor. Tabii ki, yeni sürücünün, gelişmiş akustik algoritmaların ve H2 çipin işlem gücünün katkılarını da unutmamak gerekiyor. Silikon kulak uçlarının fiziksel olarak sağladığı yalıtım da AirPods Pro 2’nin gürültü engelleme sisteminin yüksek verimle çalışmasında önemli bir katkısı var.

airpods pro 2 inceleme

Birinci nesil AirPods Pro’nun aktif gürültü engelleme sistemini beğeniyorduk, dış ortamdaki trafik veya motor uğultusunu yalıtmada büyük başarı gösteriyordu. Ancak ikinci nesil AirPods Pro ile gürültü engellemenin çıtası çok daha yükseğe taşınmış. Gerçekten de, Apple’ın iddia ettiği “iki kat” iyileşmeyi hissetmek mümkün. Gürültü engelleme etkinleştirildiğinde, trafik gürültüsü veya motor uğultusu neredeyse sıfıra indirirken, daha yüksek şiddetteki birçok gürültünün süzülmesi de başarıyla yapılıyor.

2. Nesil AirPods Pro kulaklıklar kulaklarımda takılı hâlde dışarıda, insanların yoğun olduğu bir sokakta yürürken, aktif gürültü engellemeyi etkinleştirdim. Dışarıdaki gürültü büyük oranda süzüldü, sanki sessiz bir odada duruyor gibiydim. Bu şekilde podcast gibi sadece sesli içerikleri dinlemek, onlara yoğunlaşmak çok daha kolay olacaktır. Öte yandan evde veya iş yerinde, tamamen sessiz bir ortam isterseniz, 2. Nesil AirPods Pro aktif gürültü engelleme performansıyla arzu ettiğinizi size sunacaktır.

Şeffaf mod da AirPods Pro’nun beğendiğimiz özelliklerinden biriydi. AirPods Pro’nun kulakların hava almasını sağlayan yapısı, doğal bir sesle birleştiğinde, bu mod açıkken kulaklıklar kulaklarınızda kaldığında sanki onları taşımıyormuş gibi bir his yaşayabiliyordunuz. Aynı his ve doğallık 2. Nesil AirPods Pro’da da var. Bununla birlikte şimdi, Adaptif Şeffaf Mod sayesinde, siren veya elektrikli alet sesi gibi gürültülerin yoğunluğu azaltılıyor. Böylelikle ani ve yüksek şiddetli seslerin rahatsız etmesinin önüne geçiliyor. Özellikle dışarıda yürüyüş yaparken veya trafikte AirPods Pro’yu, size herhangi bir tehlike yaratmadan kullanmanız mümkün. Siren, korna ve bunun gibi seslerin filtrelenmesi, kulağı rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanıyor, yani bunların duyulmasın engelleyecek biçimde bir ses kısılması yapılmıyor.

AirPods Pro 2’nin üstünde hüzmeleme özellikli çift mikrofon var. Bu yeni mikrofon sistemi, telefon görüşmeleri sırasında sesinizin karşı tarafa net ve anlaşılır şekilde iletilmesine yardımcı oluyor. Öte yandan dışarıdaki gürültüyü filtreleme konusunda da birinci nesil modele göre daha iyi bir performans söz konusu. 2. Nesil modelin telefon görüşmelerinde nasıl bir performans sağladığını ve arka plan gürültüsünü engellemede ne durumda olduğunu görmek için orijinal modelle bir karşılaştırma yaptık. Arkada yoğun bir trafik gürültüsünün olduğu bir ortamda yaptığımız görüşmelerde, iki kulaklıkta da arka plan gürültüsünü hissetmek mümkün. Ne var ki, 2. Nesil model, sizin sesinizi daha berrak ve yüksek şiddette yakalıyor. Birinci nesil modelde ise sizin sesiniz arka plan gürültüsüne biraz daha yakın bir seviyede ve anlaşılması zor olabilir. Kısacası, telefon görüşmelerinde ikinci nesil AirPods Pro daha iyi bir noktada bulunuyor.

Benzer bir durum, AirPods Pro 2. Nesil kulaklarınızdayken yapacağınız ses kayıtlarında da geçerli. iPhone 14 Pro’daki Sesli Notlar uygulamasında birinci ve ikinci nesil AirPods Pro’larla, ayrıca telefonun kendi mikrofonuyla kısa ses kayıtları aldık. AirPods Pro 2. Nesil ile aldığımız ses kaydında ses şiddeti diğerlerine göre daha yüksek. Bunun yanı sıra, arka plan gürültü bastırma işlevinin aktif biçimde çalıştığını da anlamak mümkün oluyor.

AirPods Pro 2 inceleme: Pil

Pil tarafında da AirPods Pro 2. Nesil selefine göre dikkate değer ilerleme gösteriyor. Apple’ın verdiği değerlere baktığımızda, tek şarjla dinleme süresinde yüzde 50’ye varan artış görüyoruz. AirPods Pro kulaklıklar, tek bir şarjla 6 saate kadar dinleme süresi sunabiliyor. Uzamsal Ses ve Kafa İzleme açıkken bu süre 5,5 saate kadar olarak veriliyor. Dipnotlara baktığımızda, bunun için test yapılan prototip aşamasındaki iPhone 14 Pro Max’te ses seviyesinin yüzde 50 seviyesinde tutulduğu belirtiliyor. Ayrıca Apple Music’ten parçalar dinlenmiş.

airpods pro 2 inceleme

iPhone 14 Pro ile yaptığımız testlerde, aktif gürültü engelleme, uzamsal ses ve kafa izleme açıkken, maksimum ses seviyesinde, YouTube videoları izlerken 250 dakikalık bir dinleme süresine ulaşılabileceğini gördük. Bu da 4 saatin üstüne denk geliyor. Yani, tam uzunlukta bir yerli diziyi ya da uzun bir Hollywood filmini rahatlıkla izleyebilirsiniz. Açık alanda veya kapalı spor salonlarındaki egzersizlerde de tek bir şarj fazlasıyla yetecektir.

Şarj kutusu ile birlikte dinleme süresi 30 saate kadar çıkabiliyor. Öte yandan telefon görüşme sürelerine baktığımızda, tek bir şarjla 4,5 saate kadar çıkıldığını görüyoruz. Şarj kutusu ile birlikte bu süre 24 saate çıkıyor.

Şarj kutusu sadece altındaki Lightning portu yardımıyla kabloyla şarj olmakla kalmıyor, aynı zamanda MagSafe desteğine de sahip. MagSafe destekli yatay veya dikey şarj matlarına rahatlıkla ve iyi biçimde konumlandırmanız ve şarj etmeniz mümkün. Öte yanda Qi destekli kablosuz şarj matlarını da kullanabilirsiniz. Üstelik AirPods Pro 2’nin şarj kutusunu, Apple Watch’un kablosuz şarj aygıtı ile de şarj edebilirsiniz. Apple Watch sahipleri için bu durum, kablosuz şarj özelliğinden, ek bir aksesuar için masrafa girmeden yararlanabilecekleri anlamına geliyor.

airpods pro 2 inceleme

Bu arada hızlı şarj desteği de var. Sadece 5 dakika şarjla yaklaşık 1 saat dinleme süresi ve yaklaşık 1 saat konuşma süresi sağlanıyor.

AirPods Pro 2 inceleme: Sonuç

  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme
  • airpods pro 2 inceleme

AirPods Pro 2, birçok açıdan selefine göre önemli aşamalar kaydetmiş bir kablosuz kulaklık. Apple, kulaklıkların ve şarj kutusunun tasarımını ve görünümünü değiştirmemiş, ancak perde arkasında birçok değişiklik yapmış. Şarj kutusuna askı için delik ve sesli uyarılar için hoparlör eklenmesi, lazer baskı imkanı gibi yenilikler sayesinde kulaklıkların kaybolması veya başkalarınınkiyle karışması fazla dert olmaktan çıkacaktır.

Ses tarafında birinci nesil modele göre dikkate değer bir ilerleme var. Ses şiddetinde büyük olmasa da hissedilir bir artış var. Bununla birlikte frekans aralığının genişlediği ve basların ön plana çıktığı görülüyor. Uyarlanabilir EQ özelliği de kulak yapınıza göre uygun bir ses profilinin belirlenmesine yardımcı oluyor.

Gürültü engelleme konusunda AirPods Pro 2’nin farkı gerçekten inanılmaz. Sokakta bile yarattığı etkiye hayran kaldığımızı söylememiz gerekiyor. En ufak gürültüden bile rahatsız olanlar için 2. Nesil AirPods Pro fazlasıyla kullanışlı olacaktır. Telefon görüşmelerinde arka plan gürültüsünün azaltılması konusunda da AirPods Pro 2, selefine göre daha iyi bir performans sergiliyor. Tüm bunlarda yenilenen donanımın ve H2 çipinin etkisi büyük.

Şarj kutusuna yerleştirilmiş U1 çipi sayesinde AirPods Pro 2’nin şarj kutusunu da AirTag gibi aramak veya sesini çaldırmak mümkün. Evde veya iş yerinde kulaklıklarını sıklıkla kaybedenler için bu işlev de fazlasıyla kullanışlı olacaktır.

Pil tarafında da, diğer alanlarda olduğu gibi dikkate değer ilerlemeler var. Tüm bunların sonucunda AirPods Pro 2, film izlerken, spor yaparken veya toplantılarda sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Sonuç olarak AirPods Pro 2, gelen güncellemelerle ve yeniliklerle selefine göre büyük bir sıçrama yapıyor. Daha düşük fiyata birinci nesil AirPods Pro’yu hâlâ piyasada bulabilirsiniz. Ancak gelen yeniliklere ve ilerlemelere bakıldığında, biraz daha fazla para verip 2. Nesil modeli tercih etmek isabetli olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER