Teknoloji

Apple’ın iPhone 15 serisinde kullanacağı USB-C girişleri sızdırıldı

apple elektrikli otomobil

Apple iPhone 15 serisiyle birlikte uzun süredir beklenen USB-C geçişini gerçekleştirecek. Yeni iPhone’ların USB-C konektörlerinin esnek PCB düzeneklerine nasıl bağlandığını gösteren ilk görseller ortaya çıktı. “@lipilipsi” rumuzlu X (Twitter) kullanıcısının paylaşımında standart modelin yanı sıra Plus ve Pro Max modellerinin konektörlerini görmek mümkün oluyor.

Daha önceki dedikodulara göre, 15 ve 15 Plus’ta USB 2.0 girişlerinin bulunması bekleniyor. USB 2.0, tıpkı mevcut Lightning konektörleri gibi, 20W şarj ve 480 Mbps veri transfer hızlarını mümkün kılıyor.

Pro ve Pro Max modellerinde ise USB 3.2 standardının desteklenmesi öngörülüyor. Bu da Apple’ın iPhone’larda 2012’den bu yana ilk kayda değer veri transferi ve şarj hızı artışını gerçekleştireceği anlamına geliyor.

iphone 15

Apple iPhone 15 serisini ne zaman tanıtacak?

Daha önceki dedikodulara göre; Apple, “Made for iPhone” (MFi) programının dışında kalan USB-C kabloları için veri transferi ve şarj hızlarını sınırlandıracak. Cupertino merkezli şirketin iPhone 15 serisinin üyelerini 13 Eylül’de tanıtması ihtimali son zamanlarda daha yüksek sesle dillendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER