Manşetler

iPhone 15 Pro ve iPhone 14 Pro karşılaştırması önemli bir değişikliği işaret ediyor

iphone 15 pro

Apple’ın bir sonraki akıllı telefon serisi olan iPhone 15’in tanıtımına sadece bir ay kaldı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yılki serinin en çok konuşulan modellerinden biri iPhone 15 Pro olacak gibi görünüyor. Dynamic Island özellikli ekran deliğinin tanıtılacak tüm modellerde yer alması bekleniyor. Ancak asıl bomba, iPhone 15 Pro’nun söylendiği gibi ultra ince bir çerçeveye sahip olması olacak gibi görünüyor. Güney Koreli blog Naver tarafından yayınlanan bir karşılaştırma görseli, iPhone 14 Pro ve iPhone 15 Pro arasındaki çerçeve farkını vurguluyor.

Apple’ın 2.17mm’den 1.55mm’ye düşüreceği çerçeve kalınlığı, telefonların yan yana konulduğunda, tasarım farklılıklarının ne kadar etkileyici olduğunu gösteriyor.

iPhone 15 Pro’nun ultra ince çerçevesi ve gelecek planları

Bir süre önce sızan bazı bilgiler, Apple’ın birkaç yıl içerisinde tamamen çerçevesiz bir iPhone sunma hedefinin bir adımını daha gösteriyor. İddialara göre şirket, 2027 yılına kadar çerçevesiz bir iPhone tasarlamayı hedefliyor. Bu tasarımda, hem TrueDepth hem de kamera sensörleri ekranın arkasında olacak.

Samsung’un kavisli kenar ekran sunmasına rağmen, Apple’ın iPhone’un düz ekran tasarımını korumayı tercih etmesi dikkat çekiyor. Apple’ın kavisli ekranları reddetme sebeplerinden biri, bu yapının ekranların kenarlarını daha kırılgan yapması ve panel distorsiyonuna yol açması olarak gösteriliyor.

Ekran teknolojisinde geleceği şekillendirecek olan bu gelişmeler, sadece yüksek kaliteli görüntüler sunmayı değil, ön yüz kamerası ve Face ID sensörlerini kullanıcılar için görünür gibi çalıştırmayı da hedefliyor. iPhone 15 Pro ile geleceğin ekranına dair bazı ipuçlarını bugünden göreceğiz. iPhone 16 Pro’da ise ekran boyutlarının Pro modelde 6.1 inçten 6.3 inçe, Pro Max modelinde de 6.7 inçten 6.9 inçe çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER