Teknoloji

iPhone 15 USB-C ile şarj hızını artıracak

iphone 15 usb-c

Apple, yakın zamanda piyasaya süreceği iPhone 15 ile şarj hızında yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Yeni modelin, mevcut Lightning bağlantısından USB-C’ye geçiş yapacağı ve bu sayede şarj hızının artacağı gelen bilgiler arasında.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz yıl benzer tahminlerde bulunmuş ve Apple’ın 2023’te Lightning’i USB-C için terk edeceğini öne sürmüştü. Kuo’ya göre, bu değişim iPhone 15 Pro modelleri için daha hızlı şarj olanağı sağlayacak, ancak bu özellik yalnızca Apple sertifikalı kablolarla desteklenecek.

Apple, 2020 yılında güç adaptörlerini iPhone paketlerinden çıkarmış, böylece elektronik atığı azaltmayı amaçlamıştı. Bu nedenle şirket, iPhone 15 serisi akıllı telefon satın alacak olan müşterilerine geçen yıl piyasaya sürdüğü 35W çift USB-C şarj cihazını veya MacBook Air için tasarlanmış olan 30W USB-C şarj cihazını tavsiye edebilir.

iPhone 15’te USB-C’ye geçişte Avrupa Birliği’nin baskısı da etkili

Şarj hızlarına ek olarak, iPhone 15’in USB-C şarjına geçiş yapan ilk model olması muhtemel. Avrupa Birliği, 2024’ün sonuna kadar tüm yeni telefonların, iPhone’lar dahil, kablolu şarjda USB-C kullanmaları için bir süre belirlemiş durumda. Apple için bir yıl daha beklemek, zaman açısından riskli olabilir.

iPhone 15’in resmi tanıtımı öncesinde, cihazın diğer özellikleri hakkında çeşitli söylentiler duyuluyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin fiyatlarında artış olabileceği, daha ince ekran çerçevesi ve titanyum kasa sunabileceği öne sürülüyor. Ayrıca, Apple’ın yeni iPhone 15 modelleri için deri kılıf satmayacağı da iddia ediliyor, ancak üçüncü taraf seçeneklerle bu eksiklik giderilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER