Teknoloji

Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max’i daha yüksek fiyatlarla satışa sunacak

apple iphone 15 pro

Türkiye’de Apple ürünlerinin fiyatlarının sıklıkla artması artık olağan bir duruma dönüşmüş durumda. Ancak yurt dışında böyle bir şeyle pek sık karşılaşılmıyor. Bloomberg’de yayınlanan bir haber, bu durumun değişeceğini gösteriyor. Habere göre, Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerini seleflerine kıyasla daha yüksek başlangıç fiyatlarıyla satışa sunacak. iPhone 15 ve 15 Plus’ın fiyatlarında ise bir değişiklik yapılmayacak.

Habere göre, Apple 2023 içinde 85 milyon iPhone 15 sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu sayının iPhone 14 serisi için belirlenen hedefle aynı olduğunu belirtmek gerekiyor. Pro modellerinin fiyatlarının artırılması, Apple’ın iPhone satışlarından elde ettiği toplam geliri artıracak önemli bir hamle niteliği taşıyor.

Sevkiyat sayılarında istikrar beklentisi, Apple hissedarları için iyi bir haber olarak tanımlanabilir. Cupertino merkezli şirketin yeni nesilde de iPhone’lara olan yüksek talebin devamını beklediği anlaşılırken, Pro modeldeki fiyat artışı da müşteri talebi için bir “dayanıklılık” göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Apple iPhone 15 Pro zammının sinyalini daha önceden vermiş olabilir mi?

Apple’ın bu yıl içinde çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği toplantılardan birinde konuşan Apple CEO’su Tim Cook, insanların en iyi iPhone’u alabilmek için imkanlarını zorlamaktan çekinmediğini dile getirmişti. Çıkan son haberler ışığında Cook’un bu açıklamasının planlanan zammın bir göstergesi olduğu söylenebilir.

Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max’in daha yüksek fiyatlarla satışa sunulacak olmasının Türkiye’yi de etkileyeceğini tahmin etmek zor değil. Apple’ın yeni iPhone’larıyla ilgili gizem perdesinin tamamen ortadan kalkması için sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER