Teknoloji

Apple, kendi işleri için şimdiden bir sohbet robotu kullanıyor

apple elektrikli otomobil

Apple, teknoloji alanındaki liderliğini sürdürmeyi hedeflerken, yapay zekâ (AI) teknolojisi üzerine yaptığı çalışmaları hızlandırmak amacıyla bir sohbet robotu (chatbot) geliştirdi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın belirttiğine göre bu robot, Apple çalışanlarının gelecekteki özellikleri prototiplemesine, metni özetlemesine ve belirli verilere dayalı soruları yanıtlamasına yardımcı oluyor.

Apple’ın Apple GPT ile müşteri hizmetleri tarafında ne yapmayı planladığı tam olarak bilinmiyor ancak Gurman’ın bülteni, şirketin AI teknolojisinin genişletilmesi üzerine bazı ipuçları veriyor. Bunlardan biri, sohbet robotunun AppleCare destek personeline, müşteri sorunlarına daha iyi yardımcı olabilmeleri için sunulması olabilir.

Ancak, bu beklentiler de hemen gerçekleşmeyebilir. Apple ve CEO’su Tim Cook, mayıs ayındaki kazanç raporu toplantısında, AI ile ilgili “çözülmesi gereken bir dizi sorun” olduğunu dile getirmişti. Gurman’ın belirttiği gibi, Apple, AI planlarını Google, Microsoft ve genel AI ürünlerini hızla pazarına sunamayan diğer birçok şirketten daha dikkatli bir şekilde ilerletecek. Bununla birlikte, Apple kaynakları Bloomberg’e geçen hafta, şirketin önümüzdeki yıl “AI ile ilgili önemli bir duyuru” yapacağını söyledi.

Bu tedbirli yaklaşım anlaşılır. Apple ve Samsung gibi şirketlerin, sızdırılan bilgilerin potansiyeli ve yanıltıcı bilgi üreten sonuçları nedeniyle çalışanlarına chatbotları kullanmamaları gerektiğini bildirdiğine dair haberler çıkmıştı. Bu, ChatGPT’yi kullanarak tamamen uydurma bir dava hakkında detayları içeren bir dava özeti oluşturan bir avukat örneğinde olduğu gibi yıkıcı olabilir.

Fakat Apple’ın hâlâ AI alanında diğer şirketlerin adımlarına yanıt vermesi gerekiyor. Meta, Microsoft’un Azure platformunun Meta’nın LLM LLaMA 2 teknolojisini benimseyeceğini duyurdu. Samsung, kendi cihazlarına AI’yi entegre etme yollarını bulmaya devam ediyor. Apple, makine öğrenme özelliklerini sürekli olarak cihazlarına eklemesine rağmen, 2018’de Google AI başkanı John Giannandrea’yı şirketin makine öğrenme çabalarını yönetmek üzere işe alması, genel AI’nin belirsiz sularına girmeye ciddi şekilde kararlı olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER