Garmin, dayanıklı akıllı saat ailesinin yeni üyeleri Fenix 9 ve Fenix 9 Pro modellerini tanıttı. Serinin başlangıç modeli, önceki nesle göre iki kat daha yüksek parlaklığa ulaşabilen ve 3.000 nit seviyesine çıkan OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Bunun yanında bellek kapasitesi yüzde 50 artırılırken, yenilenen harita motoru sayesinde haritalarda gezinme ve kaydırma işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Fenix 9’un 43 mm kasa seçeneği için başlangıç fiyatı 999,99 dolar olarak belirlendi. Garmin yeni modelleri 28 Ağustos itibarıyla siparişe açacak.
Fenix 9’un donanım tarafındaki yenilikleri ekran ve bellek artışıyla sınırlı kalmıyor. Saatte çizilmelere karşı dayanıklı safir lens kullanılırken dahili depolama kapasitesi de 64 GB’a çıkarılmış durumda. Bu kapasite artışı, özellikle çevrimdışı haritaları ve diğer verileri doğrudan saat üzerinde tutan kullanıcılar açısından daha fazla alan sağlıyor. Bunun yanında Garmin, donanım değişikliklerini sağlık ve antrenman takibini genişleten yeni yazılım özellikleriyle destekliyor. Böylelikle Fenix serisinin navigasyon ve açık hava kullanımı odaklı yapısı korunurken, uzun süreli performans verilerinin değerlendirilmesine yönelik seçenekler de çoğalıyor.
Garmin Fenix 9 Pro uydu ve LTE bağlantısını genişletiyor
Yeni yazılım özelliklerinden Garmin Epic, birkaç gün, hafta veya aya yayılan antrenmanları tek bir dönem altında gruplandırabiliyor. Kullanıcının belirlediği bu dönem bir “Epic” hâline getirilirken, söz konusu zaman aralığındaki sağlık ve performans verileri birlikte görüntülenebiliyor. Buna ek olarak dayanıklılık takibi için yeni ölçümler sunuluyor. Rucking olarak bilinen, ağırlık taşıyarak yapılan yürüyüş ve antrenmanlara yönelik özellikler de genişletilmiş durumda. Kullanıcılar artık antrenman devam ederken taşıdıkları çantanın ağırlığını değiştirebiliyor ve saat bu değişikliği aktivite verilerine dahil edebiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Redmi Watch 6 Active 18 güne varan pil ömrüyle tanıtıldı

Google Pixel Watch Ultra fikri Fitbit Air’dan güç alıyor

Apple Watch Series 12 ile yedi yıllık bekleyiş sona erebilir

Huawei Pura 90s Pro ve WATCH KIDS X1 Türkiye’de satışa çıktı

Apple, OpenAI davasında deliller için süreyi 30 güne indirmek istiyor

Pil ömrü kasa boyutuna göre değişiklik gösteriyor ve Garmin, 51 mm Fenix 9 için akıllı saat modunda 29 güne kadar kullanım süresi veriyor. Bu değer OLED ekranın 3.000 nit seviyesine ulaşabilmesi düşünüldüğünde dikkat çekici görünse de gerçek kullanım süresinin ekran parlaklığı, GPS kullanımı, sensörler ve antrenman sıklığı gibi etkenlere bağlı olarak değişmesi beklenebilir. Fenix serisinin farklı kasa seçenekleri sunması da pil kapasitesi ile saat boyutu arasında tercih yapılmasını gerektiriyor. Daha küçük modeller bilekte daha az yer kaplarken en büyük kasa, daha uzun pil ömrü ve daha geniş ekran gibi avantajlar sağlayabiliyor. Dolayısıyla yalnızca belirtilen azami pil süresine bakmak yerine kullanım biçimini de hesaba katmak gerekiyor.
Fenix 9 Pro tarafında başlangıç fiyatı 1.099,99 dolara yükseliyor ve standart modeldeki yeniliklere titanyum kasa ekleniyor. Pro serisinin 43 mm, 47 mm ve 51 mm olmak üzere üç kasa boyutunda da InReach uydu veya LTE bağlantısı seçilebiliyor. Bu bağlantı özelliği için saatin fiyatına 100 dolar eklenirken hizmetin kullanılabilmesi için aylık 7,99 dolarlık abonelik gerekiyor. Böylelikle telefon bağlantısının bulunmadığı koşullarda iletişim seçenekleri genişliyor, fakat donanım ve abonelik için ödenmesi gereken ek ücret toplam sahip olma maliyetini artırıyor. Özellikle uydu bağlantısını düzenli kullanmayacak kişiler için standart Fenix 9 ile Pro arasındaki fiyat farkı değerlendirilmesi gereken noktalardan biri oluyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Fenix 9 Pro’nun 51 mm versiyonunda seride ilk kez 1,5 inç büyüklüğünde OLED ekran seçeneği bulunuyor. Serideki daha küçük kasa boyutlarında ise 1,3 ve 1,4 inç ekranlar kullanılıyor. Ekran boyutundaki artış, harita ve antrenman verilerinin görüntülenmesi sırasında daha fazla alan sağlarken 51 mm kasanın fiziksel olarak daha büyük olması her kullanıcı için uygun olmayabilir. Öte yandan yenilenen harita motoru ve yüzde 50 daha fazla RAM, özellikle haritaları sık kullananlarda günlük deneyimi doğrudan etkileyebilecek geliştirmeler arasında yer alıyor. Garmin’in verdiği bilgilere göre haritaları kaydırma işlemlerinin önceki nesle kıyasla daha akıcı gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
47 mm ve 51 mm Fenix 9 Pro modellerinde OLED ekranın yanında güneş enerjisiyle şarjı destekleyen ekran seçeneği de sunuluyor. Garmin bu modellerde uygun koşullar altında 57 güne kadar pil ömrü vadederken, söz konusu değerin elde edilebilmesi için kullanıcının her gün üç saat boyunca 50.000 lux ışık koşullarında dışarıda bulunması gerekiyor. Bu nedenle 57 günlük süre, standart günlük kullanımda doğrudan beklenebilecek bir değer olmaktan ziyade belirli güneş ışığı şartlarına bağlı azami süreyi ifade ediyor. Buna rağmen uzun süre şarj imkanından uzak kalan yürüyüşçüler, kampçılar ve açık hava sporlarıyla ilgilenen kullanıcılar açısından solar seçeneği OLED modele göre farklı bir kullanım avantajı sunabilir. Garmin, Fenix 9 ailesini farklı kasa ve kayış renk kombinasyonlarıyla 28 Ağustos’tan itibaren siparişe açacak; standart modelin daha düşük başlangıç fiyatına karşılık Pro modelleri titanyum kasa, bağlantı seçenekleri ve belirli boyutlarda solar ekran gibi ek özelliklerle ayrılıyor.






