Teknoloji

Apple iPhone 15 serisinin tüm üyelerinde Dynamic Island’a yer verebilir

iphone 14 pro iphone 15

Apple iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde Dynamic Island olarak adlandırdığı bir ekran tasarımına geçiş yapmıştı. Yeni bir iddiaya göre, şirket iPhone 15 serisinin tüm üyelerinde Dynamic Island ekrana yer verecek.

Söz konusu iddiayı, ekran analisti Ross Young gündeme getirdi. Young, çift kesikli ekranın 2023 model iPhone’ların tamamında standart olacağını belirtti. Şirketin 120 Hz ProMotion ekranı ise Pro modellere özgü tutmayı sürdüreceği ifade edildi.

Bunun tedarik zincirinin yetersizliğinden kaynaklanan bir durum olduğu belirtilirken, Apple’ın 2024 itibarıyla Pro olmayan iPhone modellerinde de 120 Hz ProMotion ekrana geçiş yapabileceği ifade edildi.

Dynamic Island’ın tüm iPhone’larda standart hâle gelmesi, Apple için oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Böylelikle şirket daha çok geliştiriciyi bu tasarımdan faydalanma konusunda teşvik edebilir.

iOS 16.1 yayınlandığında Dynamic Island, Apple’ın Canlı Aktiviteler API’yla birlikte çalışır hâle gelecek. Buna ek olarak, Dynamic Island sayesinde standart iPhone 15 modelleri potansiyel alıcılar için daha heyecan verici olabilir. iPhone 11’den iPhone 12’ye geçiş heyecanla karşılansa da, iPhone 13 ve iPhone 14 böyle bir heyecan yaratmamıştı. Dynamic Island sayesinde iPhone 15 de bu kıvılcımı yakalayabilir.

İLGİLİ HABERLER