Teknoloji

iPhone 15 Pro Max periskop lens sayesinde en çok satan iPhone 15 modeli olabilir

iphone 15 pro max

Apple’ın iPhone 15 serisini birkaç hafta içinde tanıtması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin yeni telefonlarını 12 veya 13 Eylül’de tanıtması öngörülüyor. Dedikodulara göre, iPhone 15 Pro Max serinin periskop lense sahip tek üyesi olacak. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, daha iyi optik zum yapmayı mümkün kılacak periskop lens sayesinde 15 Pro Max’in serinin en çok satan üyesi olacak.

Kuo, 15 Pro Max satışlarının iPhone 15 sevkiyatlarının yüzde 35 ila 40’ını oluşturmasını bekliyor. Bu öngörü, Apple’ın odak noktasında da en pahalı modelin olacağının sinyalini veriyor. 15 Pro Max’in yıl sonuna kadar olan sevkiyatlarının iPhone 14 Pro Max’in tanıtımından 2022’nin sonuna kadar olan sevkiyatlarından yüzde 10 daha fazla olması bekleniyor.

Kuo raporunda “Bu öngörüler Apple’ın periskop lensin satışlara etkisi konusunda iyimser olduğunu gösteriyor. Periskop lens de sadece iPhone 15 Pro Max’te bulunuyor” ifadesini kullanıyor.

2023 model iPhone’lar arasında sadece Pro Max modelde periskop lens olacak. Bu periskop lens de kameranın optik zum mesafesini hatırı sayılır ölçüde artıracak. Bazı iPhone kullanıcılarının uzun süredir beklediği bu özellik, Galaxy S23 Ultra gibi akıllı telefonlarda zaten mevcut. iPhone’u profesyonel çalışmaları için kullanan fotoğrafçıların periskop lensi bekleyenler arasında başı çektiği de söylenebilir.

iPhone 15 Pro Max’in başlangıç fiyatı 200 dolar artabilir

Apple’ın periskop lensi neden sadece iPhone 15 Pro Max’e özgü tutmayı seçtiği bilinmiyor. Ancak 15 Pro Max’in başlangıç fiyatının selefine kıyasla 200 dolar daha fazla olabileceği belirtiliyor. Kuo, periskop lensin birim fiyatının standart lense kıyasla dört kat daha fazla olduğuna dikkat çekiyor. Apple’ın iPhone 16 serisinde iPhone 16 Pro’da da periskop lense yer vereceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER