Teknoloji

iPhone 15 Pro eylem tuşunun ipuçları iOS 17’de görüldü

iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 Pro modellerinde fiziksel tuşlar yerine katı hâl tuşları tercih edeceğine dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Son haberlerde Apple’ın bu tuş değişikliğini bir yıl erteleme kararı aldığı iddiası öne çıkmıştı. iOS 17‘nin dördüncü beta sürümünde yapılan bir gezinti, bazı ilginç detayları göstererek farklı bir durumun sinyalini veriyor.

Daha önceki sızıntılara göre; Apple, iPhone’lardaki tüm fiziksel tuşları ve ses kısma düğmesini Apple Watch Ultra’dakine benzer bir “eylem tuşu” ile değiştirmek istiyor. MacRumors ekibi tarafından iOS 17’in beta sürümünde yapılan inceleme, bu tuş üzerinden dokuz farklı eylemi yerine getirilebileceğini gösteriyor.

Bunlardan biri tek dokunuşla tüm sesleri kapatarak telefonu sessize almak olurken; yeni buton ile Kestirmeler, Kamera, Flaş Işığı, Büyüteç, Çeviri ve Sesli Notlar gibi erişilebilirlik özelliklerine de erişilebileceği belirtiliyor.

iPhone 15 Pro gecikmeli çıkabilir

Haberde eylem tuşu ile söz konusu özelliklerin nasıl kontrol edileceği konusunda bilgi verilmiyor. Bu konuda yakında yeni detaylarla karşılaşmayı umuyoruz. Apple’ın iPhone 15 Pro modellerinde eylem tuşuna geçiş yapıp yapmayacağı da belirsizliğini koruyan noktalar oluyor. Cupertino merkezli şirket, yeni iPhone’larını sonbaharda tanıtacak. Ancak analist Wamsi Mohan, bu yılın iPhone serisinin, önceki yıl olduğu gibi, eylülde satışa çıkmayabileceğini belirtmişti. Mohan, Apple’ın tedarik zinciri içindeki şirketlerle yapılan kontrollerin, iPhone 15’in de çıkışının “birkaç hafta” ertelenebileceğini gösterdiğini dile getirmişti. Pro ve Pro Max modellerinin daha yüksek fiyatlarla satışa sunulacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER