Teknoloji

Apple iPhone ile birlikte AirPods’ta da USB-C portuna geçiş yapacak

airpods usb-c iphone 15
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 15 ile birlikte telefonlarında Lightning yerine USB-C portuna yer vereceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu iddiayı hem gazeteci Mark Gurman hem de analist Ming-Chi Kuo paylaşmıştı. Bu iddiasının arkasında duran Kuo, Apple’ın aralarında AirPods’un bulunduğu diğer ürünlerinde de Lightning’den USB-C’ye geçiş yapacağını belirtti.

Kuo, Apple’ın iPhone’da USB-C portuna geçiş yapma kararının temelinde “portsuz iPhone” hedefinin “fazla iddialı” olduğunun anlaşılmasının yattığını dile getirdi. Daha önce hem Kuo hem de başka kaynaklar Apple’ın 2021 itibarıyla “portsuz iPhone” çıkarabileceğini belirtmişti. Şirketin böyle bir ürünü test ettiği, ancak bu ürünün kısa vadede çıkışının mümkün olmayacağı belirtiliyor.

Kuo’ya göre, kablosuz teknolojilerdeki sınırlamalar ve MagSafe ekosisteminin olgunlaşmaması nedeniyle portsuz bir iPhone’un bugün için çok fazla probleme yol açma potansiyeli bulunuyor.

Tecrübeli analist, Apple’ın iPhone ile birlikte ekosistemindeki başka ürünlerinde de USB-C portuna geçiş yapacağını belirtti. Hâlihazırda Lightning girişi üzerinden şarj olan AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad, Magic Mouse ve MagSafe Battery Pack gibi ürünlerin de USB-C portuyla güncellenmesi bekleniyor.

iPhone 15, Apple’ın klasik takvimine göre 2023’ün eylül ayında gözler önüne çıkacak. USB-C’ye geçiş yapan diğer ürünlerin de takip eden dönemde satışa sunulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER