DosyaManşetler

Apple 8 Mart etkinliği saat kaçta, nasıl izlenir, neler tanıtılacak?

apple 8 mart

Apple 2022 yılının ilk ürün tanıtım etkinliğini Peek Performance “Performansımız başlamak üzere” başlığıyla birlikte duyurdu. Salı akşamı gerçekleştirilecek olan etkinlik saat kaçta başlıyor, internet üzerinden gerçekleştirilecek etkinlik nasıl izlenir ve hangi yeni ürünleri bekliyoruz gibi soruların cevabını bu makalede veriyoruz.

Apple 8 Mart Peek Performance etkinliği saat kaçta?

Apple etkinliği 8 Mart Salı akşamı Türkiye saatiyle saat 21.00’de başlayacak. Etkinlik Apple’ın merkezinin bulunduğu ABD’nin Kaliforniya eyaletinin yerel saatiyle saat 10.00’da başlıyor. Türkiye ile ABD’nin doğu yakası arasında toplam 11 saatlik fark olduğu için etkinlik salı akşamı 9’da başlıyor.

Apple 8 Mart Peek Performance etkinliği nasıl izlenir?

Apple, her zaman olduğu gibi etkinliği web sitesi üzerinden canlı yayınlıyor. Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarınızda internet tarayıcısı aracılığıyla canlı yayın web sitesine giderek etkinliği izleyebilirsiniz.

Bu arada Apple, YouTube kanalı üzerinden de etkinliği yayınlıyor. Bu, özellikle akıllı telefon veya tabletten ya da akıllı TV üzerinden yayını takip etmek isteyenler için kullanışlı olacaktır. Aynı zamanda, etkinlik zamanı geldiğinde, yukarıdaki video penceresi üzerinden de etkinliği bu sayfa içinden izlemeniz mümkün olacak.

Öte yandan Teknoblog’un Twitter ve Instagram hesaplarından da bilgi paylaşımlarında bulunacağız. Her iki platformda @teknoblog olarak bizi bulabilirsiniz.

Apple 8 Mart Peek Performance etkinliğinde neler tanıtılacak?

Öncelikli beklenti Apple’ın 5G özellikli yeni bir iPhone SE modelini tanıtması. Etkinlikte iPad Air’ın, geçen yılın sonlarına doğru gördüğümüz iPad Mini‘ye benzer şekilde, hem 5G hem de A15 Bionic işlemci yükseltmeleriyle birlikte güncellenebilir. Başka bir söylenti, yeni bir MacBook Air’ın yeni tasarım ve Apple M2 işlemcisiyle gelebileceği yönünde. M1 Pro / M1 Max işlemci güncellemesine sahip bir Mac Mini de dahil olmak üzere yeni Mac’ler de tanıtılabilir. Ayrıca yeni iMac ve Mac Pro donanımlarına yönelik çalışmalarda olduğu söyleniyor, ancak bunlar muhtemelen yılın ilerleyen zamanlarında gösterilecek Her ne olursa olsun, 8 Mart etkinliğinde en az bir yeni Mac modeli görebiliriz.

Şimdi gelin, beklenen yeni ürünlerle ilgili konuşulanlara biraz daha yakından bakalım:

5G özellikli iPhone SE 3

iphone se 2022
iPhone SE (2020)

Beklenen üçüncü nesil iPhone SE’nin yeni bütçe dostu iPhone seçeneği olarak 2020 modelini takip etmesi bekleniyor. İlk iPhone SE 2016’da çıkmıştı ve dört yıl boyunca piyasada kaldı. Eğer yeni bir versiyon gelirse, Apple’ın SE için de güncelleme hızını artırmaya karar verdiğini söyleyebiliriz.

Güvenilirliği yüksek kabul edilen ve sızıntıları genellikle doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone SE 3 muhtemelen en son A15 Bionic çipini, mmWave 5G desteğini, 64GB / 128GB / 256GB seçeneklerini içerecek. Üstelik mevcut modelin tasarımını ve renklerini koruyacak. Kuo, bilgileri Twitter aracılığıyla paylaştı.

2020 model iPhone SE, o zamanki en güncel yonga seti ile iyi bir fiyat-performans ürünüydü. Bununla birlikte pil ömrü bakımından daha yüksek fiyatlı iPhone’ların gerisinde kalmıştı. Her ne kadar Türkiye’de henüz 5G faaliyete geçmediği için herhangi bir sorun olmasa da, 5G’nin faaliyete geçtiği ülkelerde 4G destekli iPhone SE eskisi kadar ilgi görmemeye başladı. Bu durum Apple’ı yeni bir model çıkarmaya yöneltmiş olabilir. Mevcut iPhone SE, gövdesi iPhone 8’in tasarım dilini devam ettiriyor. Aslında bu tasarımı 2014’te çıkan iPhone 6’dan beri görüyoruz ve anlaşılan o ki, yeni modelle de birlikte görmeye devam edeceğiz.

Bu arada iPhone SE’nin iPhone 13 mini‘nin tasarımını ve formunu ödünç alması da ihtimali de bulunuyor. iPhone 12 mini‘nin beklenenden daha az satış yaptığına dair çıkan haberler nedeniyle, iPhone 13 Mini’nin Apple’ın son kompakt amiral gemisi telefonu olabileceği söyleniyor. Ancak 2016’daki iPhone SE’nin iPhone 5’lerin kompakt tasarımını sürdürmesi ve 2020 iPhone SE’nin daha küçük iPhone 8 tasarımını kopyalaması gibi, 2022 model iPhone SE de “mini” iPhone’ların tasarımının yaşadığı yeni seri olabilir.

Henüz fiyatla ilgili bir bilgi yok, ancak ABD’deki mevcut iPhone SE’nin 399 dolarlık başlangıç fiyatına göre düşüş görülmesi beklenmiyor. Üstelik 5G modemler hâlâ pahalı, bu nedenle fiyatın değişmeden kalması için 64 GB’lık bir başlangıç depolama seçeneği mantıklı görünüyor. Eğer tasarım aynı şekilde kalırsa, Touch ID kullanımı da ürün maliyetini düşürecektir. Türkiye’de mevcut iPhone SE, 7799 TL’lik başlangıç fiyatıyla satılıyor. Türkiye fiyatının da biraz daha yüksek seviyede olmasını bekleyebiliriz.

Yenilenmiş bir iPad Air

ipad air 2020
iPad Air (2020)

iPad Air, 2020’de iPad Pro tarzı bir tasarımla güncellendi; düz kenarlara, ince çerçevelere, Apple Pencil 2 desteğine, USB-C’ye ve yeni bir Touch ID entegre edilmiş güç düğmesine sahip oldu. Geçen yıl güncellenen iPad Mini de, iPad Air’in tasarımını takip etti, ancak en yeni A15 Bionic işlemci ve, sadece 6GHz’in altı destek sunsa ve mmWave desteği olmasa da, 5G veri seçenekleriyle bir adım öne çıktı.

Bu nedenle Apple’ın en yeni A15 Bionic işlemciye, 5G seçeneğine ve Apple’ın Ana Sahne adlı özelliğine sahip güncellenmiş bir iPad Air modelini tanıtması kuvvetle muhtemel görünüyor. FaceID de görsek güzel olurdu, ancak beklentileri çok fazla yükseltmemek en iyisi olacaktır.

Yeni tasarımlı ve M2 işlemcili MacBook Air

apple macbook air
M1 MacBook Air

Apple’ın 8 Mart etkinliğinde yeni M2 çipine sahip yeni bir MacBook Air modelini tanıtması da mümkün görünüyor. MacBook Air’in şu anki tasarımı 2018’e kadar uzanıyor. Bu ürün 2020’de Apple M1 yongasının piyasaya sürülmesi için bir test ortamı işlevini de görmüştü. Bu model, M1 işlemciyle yüksek bir fiyat-performans oranlı Apple ürünü olarak öne çıkmıştı.

2022 yılına geldiğimizde daha iyi ekranlar ve daha iyi bir kamera ile güncellenmiş, aynı zamanda yenilenmiş bir tasarıma sahip olan MacBook Pro modelleri var. Bu nedenle MacBook Air için de kapsamlı bir yenileme zamanı gelmiş olabilir.

M1 Max veya M1 Pro çipli Mac masaüstü bilgisayar

Geçen yıl sonlarında yeni bir Mac Mini’nin çıkacağı söylentisi vardı, ancak böyle bir ürün görmedik. Şu anda Apple’ın en yeni M1 Pro ve M1 Max yongalarının gücünden yararlanmanın tek yolu, en yeni MacBook Pro modellerinden birini seçmek oluyor. En yeni işlemci seçeneklerine sahip olan yeni bir Mac Mini bunu değiştirebilir ve tüketicilere daha uygun fiyatlı yeni bir yol sunabilir.

Mevcut Mac Mini tasarımı, yalnızca bir optik sürücüyü sığdıracak kadar büyük olacak şekilde, 2010 yılına dayanıyor. Artık yeni bir Mac Mini kasası görmemizin zamanı geldi. Tasarım değişmese bile, iMac Pro modellerindeki gibi Uzay grisi bir rengi görmek memnun edici olacaktır. Mac Mini’nin daha yüksek kapasiteli M1 Pro veya M1 Max işlemcilerini barındıran profesyonellere özel seçeneklerinin yanında, M2 işlemciyle gelen standart bir seçeneğinin de geldiğini görebiliriz.

Şu anda M1 işlemcili yalnızca bir iMac seçeneği var. Üstelik bu da yalnızca 24 inç ekranla sunuluyor. Eğer salı akşamı daha büyük ekranlı yeni iMac bilgisayarları görmezsek, bunun için yılın ilerleyen aylarını beklememiz gerekecektir. iMac Pro’nun üretimi de bir yıl önce durdurulmuştu, bu nedenle yeni bir sürümün yakında çıkacağını gösteren herhangi bir tedarik zinciri sızıntısı olmamasına rağmen, bu ilginç bir sürpriz olabilirdi. Ayrıca henüz bir Apple Silicon seçeneği olmayan Mac Pro modeli de var. Bununla ilgili çalışmaların olduğu söylense de, 8 Mart etkinliğinde bir Mac Pro beklememek en iyisi olacaktır.

Apple TV Plus için yeni dizi ve film duyuruları

Apple TV Plus henüz Türkiye’de faaliyette değil. Ancak Apple’ın içerik yayın servisi yurt dışında yeni yapımlarla büyümeye devam ediyor. Apple’ın üçüncü yaşını kutlamaya hazırlanan bu servis için yeni dizi ve film duyuruları yapmasını da bekliyoruz. En azından geçen Eylül etkinliğinde olduğu gibi, hemen başta, yeni gösterime girecek 1-2 yapımın fragmanı gösterilebilir.

iOS 15.4 ve iPadOS 15.4

ios 15.4 face id

Apple’ın 8 Mart etkinliğinde bazı yazılım güncellemelerinin dağıtım tarihlerini açıklaması bekleniyor. Face ID özellikli iPhone’larda yüz maskesi takarken ekran kilidinin açılmasını sağlayan iOS 15.4 ve sonunda iPad’den Mac’e Evrensel Denetim özelliğini etkinleştirecek bir macOS Monterey ve iPadOS 15.4 güncellemesi için tarih bekliyoruz.

“Peek Performance” terimi VR/AR ürününe işaret mi?

Bazıları Apple’ın etkinliğinde geçen “Peek Performance” terimindeki “Peek”, yani “Gözlemek” teriminin bir VR / AR ürününe işaret ettiğini, hatta bu ürünün “Peek” adını taşıyacağını öne sürüyor. Apple’ın uzun zamandır beklenen bu başlığının 2023’ten piyasaya çıkması beklenmiyor. Ancak Apple şimdiden bir ön gösterim sunabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER