Teknoloji

iMac Pro’nun sonuna dair bir işaret Apple online mağazasından

imac pro

iMac Pro modelinin geleceğine dair bir işaret Apple Store web sitesinden geliyor. Apple, Türkiye web sitesinin de aralarında olduğu online mağazalarında, 57.439,00 TL’lik Türkiye satış fiyatına sahip olan temel konfigürasyon için “Stoklar tükenene kadar geçerlidir.” ibaresini ekledi.

İlginçtir ki, bu model Türkiye online mağazasından satın alınamıyor, çünkü stoklarda olmadığı belirtiliyor. Diğer ülke mağazalarına baktığımızda ise, bazılarında sadece temel konfigürasyonun satışta olduğu, ek konfigürasyonlara izin verilmediği görülüyor. Apple’dan The Verge sitesine yapılan açıklamada, temel modelin stokları tükeninceye kadar satışların süreceği, daha sonra iMac Pro’nun tamamen kalkacağı belirtildi.

imac pro türkiye mağaza

Apple’ın iMac Pro’yu kaldırması çok da şaşırtıcı sayılmaz. Sağlam kaynaklardan alınan bilgilerle hazırlanan haberlerde şirketin yeniden tasarlanmış bir iMac ve yenilenmiş bir Mac Pro modelini 2021 yılı içinde çıkaracağı belirtiliyordu. Bloomberg de geçtiğimiz ocak ayında geçtiği bir haberde yeni iMac modelinde ekranın altındaki kısmın da kaldırılacağı ve tamamen düz bir arka tasarıma geçileceği belirtilmişti.

Apple, iMac Pro’nun resmen sonlandırıldığına dair bir açıklama yapmadı, ancak şirketin ürün sayfalarında “stoklar tükeninceye kadar” ibaresini kullanması pek alıştığımız bir durum değildir. Bu arada Apple’ın geçtiğimiz ağustos ayında çıkardığı 27 inç iMac de, profesyonel iMac kullanıcıları için güçlü bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

iMac Pro 2017’de oyun, VR ve üst sınıf grafik ve düzenleme işlerini hedefleyen bir model olarak duyurulmuştu. İlk kez o yılın WWDC, yani Dünya Geliştiriciler Konferansı etkinliğinde gösterilmişti. Apple, bu modeli “şimdiye kadarki en güçlü Mac” olarak nitelendirmişti. Bu model o zamanların eskimeye başlamış Mac Pro serisinin yerine konumlandırılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER