Manşetler

Apple iOS 15.4 ile yüz maskesi takarken daha rahat Face ID kullanımı sağlayacak

ios 15.4 face id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yüz maskesi takarken bile telefonun ekran kilidini açmak için Face ID kullanmanıza izin verecek bir özelliği test ediyor gibi görünüyor. iOS 15.4 güncellemesinin dün akşam dağıtıma çıkan ilk geliştirici beta sürümü, sosyal medyada ve MacRumors‘ta yer alan fotoğraflara göre, maske takarken Face ID’yi azaltılmış güvenlik pahasına kullanmak isteyip istemediğinizi soran bir ekrana sahip. 9to5Mac‘in belirttiğine göre, bu özellik yalnızca iPhone 12 veya daha yeni cihazlarda kullanılabiliyor.

Ekrandaki resimlere göre Apple, iPhone’un kimlik doğrulaması yapmak için göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıyabileceğini söylüyor. Ancak Face ID’yi bir maske ile çalışmayacak şekilde ayarladıysanız, doğrulamanın doğruluk derecesinin daha yüksek olacağı konusunda da uyarıyor.

Yine de, herkes bu özel özellikten yararlanamayacak. 9to5Mac bu yeniliğin yalnızca iPhone 12 ve 13 serilerinde çalıştığını bildiriyor. Ayrıca The Verge sitesine göre, 2018 iPad Pro’da kullanılamıyor.

iOS 15.4 öncesinde Apple’dan daha önce gelen Face ID ile yüz maskesi kullanma kolaylıkları

Pandemi uzadıkça, insanlar Apple’dan, maske takarken iPhone’ların ekran kilidini daha kolay şekilde açmasına izin vermenin bir yolunu eklemesi için talepte bulunuyordu. Apple, daha önce kullanıcılara yardımcı olacak çeşitli güncellemeler sundu. Örneğin iOS 13.5 ile birlikte Face ID’li iPhone’lar maske taktığınızı algılar ve yüzünüzü doğrulamaya çalışmak yerine hızlı bir şekilde parolanızı ister hâle gelmişti. iOS 14.5 ise, Apple Watch’ları olan kişilerin maske takarken Face ID kullanmasına izin vermişti. Ne var ki, Apple Watch’ınız telefona yeterince yakın olduğu sürece, maske takan herkes için kilidi açabiliyordu. Şimdiyse Apple Watch’ı olmayan kişiler için bu gelecek yenilik, eğer düzgün biçimde çalışırsa, maske ile kullanımda beklenen rahatlığı sunabilir.

İLGİLİ HABERLER