Teknoloji

Apple Glasses için oklar 2023 sonrasını işaret ediyor

apple glasses
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPhone’larını tanıtan Apple’ın gelecek ürün yol haritası oldukça kalabalık. Bu haritada MacBook ve iPad Pro gibi klasik sayılabilecek ürünlerin yanı sıra artırılmış gerçeklik başlığı ve Apple Glasses olarak anılan akıllı gözlük gibi “füturistik” ürünler bulunuyor. Tedarik zincirleri kaynaklı yeni haberler, bu füturistik ürünlere dair önemli ipuçları veriyor.

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığının geliştiricilere ve kurumsal kullanıcılara yönelik olacağı söyleniyor. Oldukça pahalı bir ürün olması beklenen bu başlığın 2022’nin ikinci yarısında satışa sunulacağı iddia ediliyor. Başlığın prototip testlerinde ikinci aşamanın tamamlandığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple’ın akıllı başlığının yaklaşık 100-110 gram ağırlığında olacağı, 5 nm bir işlemci barındıracağı, kamera ve lazer optik sensör taşıyacağı söyleniyor. Başlığın iPhone’a Bluetooth üzerinden bağlı olmasının gerekeceği de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Apple’ın akıllı gözlüğü içinse bekleyiş biraz daha uzun olacak gibi görünüyor. Bu modelin bireysel kullanıcılara yönelik olacağı belirtilirken, nihai tasarım konusunda henüz bir karar verilmediğinin altı çiziliyor. Akıllı gözlüğün piyasaya çıkışı içinse 2023 sonrası işaret ediliyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo da Apple Glasses için tarih olarak 2025’i vermişti. Başlık içinse Kuo da 2022’nin ağır bastığını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER