Teknoloji

Apple Glasses 2020’de resmiyet kazanabilir

apple glassesÜnlü analist Ming-Chi Kuo, artık KGI Securities için çalışmıyor. Ancak bu durum kendisinin uzmanlık alanı olan Apple’ı takip etmesi için bir engel teşkil etmiyor. Kuo’ya göre, şirket Apple Glasses olarak anılan artırılmış gerçeklik gözlüklerini 2020’de satışa sunacak.

Kuo’nun bu öngörüsü, bir diğer güvenilir analist Gene Munster’in daha önce paylaştığı tahminiyle örtüşüyor. Munster de geçtiğimiz yıl Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkışı için 2020’yi işaret etmişti. Ancak Munster daha sonra bu öngörüsünde değişikliğe gitmiş ve Apple Glasses’ın çıkışının 2021’in aralık ayını bulabileceğini belirtmişti. Tecrübeli analist, söz konusu cihazın iPhone’dan daha büyük bir etki yaratabileceğini de iddia etmişti.

Kuo söz konusu öngörüsünü danışmanlarına Apple’ın gelecek ürünlerine ve 2 trilyon dolar yolculuğuna dair tahminlerini anlattığı raporunda paylaştı. Apple, ağustos ayının başı itibarıyla piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ilk şirket olmuştu. Apple’ın servisler konusundaki büyümesini sürdüreceğini söyleyen Kuo, Apple Glasses ve Apple Car gibi projelerin de 2 trilyon dolar piyasa değerine giden yolculukta önemli bir yere sahip olacağını dile getirdi. Kuo, Apple’ın otomotiv sektöründe de iPhone ile telefon pazarında yarattığı etkiye benzer bir etki yapabileceğini belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook’un artırılmış gerçeklik teknolojisine olan takdiri ve ilgisi bir sır değil. Şirketin Apple Glasses için rOS isimli bir işletim sistemi geliştirdiğine dair haberler de geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Apple’ın üretim için Quanta ile anlaştığına ve artırılmış gerçeklik gözlüğünün 2019’da duyurulacağına dair haberler çıksa da, Tim Cook artırılmış gerçeklik teknolojisinin henüz yeterli olgunluğa erişmediğini söyleyerek bu iddiayı tabir-i caizse “taca göndermişti”.

Gene Munster’e göre, Apple bir yıl içinde 10 milyon Apple Glasses satabilir. Tecrübeli analist şirketin gözlüğü 1300 dolar karşılığında satacağı ve bu sayede kasasına 1.3 milyar dolar koyacağı öngörüsünde de bulunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER