Manşetler

iPad mini 6 Ön İnceleme – Video

ipad mini 6 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, uzun zaman sonra yeni nesil iPad mini’yi çıkardı. Hatırlayacak olursanız, Apple’ın kompakt tableti bundan yaklaşık iki buçuk yıl önce, 2019 yılının mart ayında en son donanım güncellemesini görmüştü. 6. nesil iPad mini, selefine göre tasarım ve özellikler anlamında önemli değişikliklerle birlikte geliyor. iPad mini 6 ön inceleme yazısı ve videosunda, bu yeni Apple tabletini kutusundan çıkarıyor, aynı zamanda bu tabletle geçirdiğimiz 1-2 günün sonundaki izlenimlerimizi ve yorumlarımızı aktarıyoruz.

iPad mini 6 kutu tasarımıyla kompakt boyutlu havasını yansıtıyor. İlginçtir ki, kutunun etrafı naylonla sarılı, bu açıdan yakın zamanda kutu açılımlarını yaptığımız iPhone 13, Apple Watch Series 7 ve AirPods 3’ten ayrılıyor. Kapağı kaldırdığımızda bizi öncelikle iPad mini karşılıyor. Hemen altında içinde çeşitli kağıtların, SIM kart tepsisi çıkarma iğnesinin ve bir çift Apple çıkartmasının bulunduğu bir zarf var. Daha altta ise USB-C kablosu ve USB-C güç adaptörünü görüyoruz. Evet, Apple bu tabletinde de kutuya güç adaptörünü ekleyerek yeni nesil iPad mini sahiplerini sevindiriyor.

Kurulum işlemi için, eğer varsa bir iPad veya iPhone’u kullanarak baştaki birkaç adımı atlayabilirsiniz. Bu tablette de, tıpkı iPad Air 2020 modelindeki gibi güç düğmesine entegre edilmiş Touch ID parmak izi okuyucusu mevcut. Oldukça hızlı çalışıyor, kurulum sırasında yatay ve dikey tutuşunuza göre uygun birer parmağınızı ekleyebilirsiniz.

ipad mini 6 ön inceleme

Aslında iPad mini, geçen yılın ikinci yarısında gördüğümüz iPad Air’ın kompakt bir versiyonu. Görünüş itibarıyla ona çok benziyor. Farklı renk seçenekleri var. Mor ve pembenin yanında uzay grisi ve yıldız ışığı renkleri mevcut. Elimizdeki mor renkli model, her ışıkta mor gibi görünmüyor. Kutudan çıkardığımda bunun gümüş renkli bir iPad mini olduğunda şüphe ettim. Ancak parlak ışık altında, üstelik yanında gelen mor renkli Smart Folio kılıfla birlikte gerçekten de mor rengi yansıtıyor. Apple, ilginç bir mor tonu seçmiş. Videoda da belirttiğimiz gibi, yıllar önce sosyal medyada çok tartışılan renkli elbise tartışmaları aklımıza gelmedi değil.

Bir kompakt iPad kullanmayalı uzun zaman olmuştu. Normal bir tablete göre tek ele rahatlıkla oturan, bununla birlikte iPhone 13 Pro Max gibi büyük ekranlı bir iPhone’dan bile daha geniş görüntüleme alanı sunan bu tablette internette gezinmek, kitap okumak ve bir şeyler izlemek keyifli oluyor. Stereo hoparlör sistemi de küçük boyutlu bir tablet için fazlasıyla doyurucu bir ses çıkışı sağlıyor. Ekranı, maksimum parlaklıkta 6-7 saat arası bir izleme süresi sunuyor, ancak daha sonra yayınlayacağımız detaylı incelemede daha net bir tablo ortaya koyarız.

Bu arada iPad mini 6’nın en önemli yeniliklerinden bir tanesi, ikinci nesil Apple Pencil’ı desteklemesi. Sağ kenarında, daha önce iPad Pro ve iPad Air’da gördüğümüz şekilde bir kalem yuvası var. Apple Pencil tabletin bir uzun kenarının neredeyse tamamını kapladığı için, normalde iPad’lerde sağ kenarda üste doğru görmeye alıştığımız ses tuşları üst kenara, sola taşınmış. Düşey tutuşta bu tuşlara erişmek için tableti elinizde hareket ettirmeniz gerekecektir. Ancak yatay tutuşta, özellikle de ses tuşları üste doğru gelecek biçimde tuttuğunuzda, bu tuşları rahatlıkla kullanacaksınız. Tuşların işlevleri de, tableti tuttuğunuz yöne göre ayarlanıyor.

Çok yakında detaylı bir iPad mini incelemesi yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, YouTube’daki ilgili videonun altında veya diğer sosyal medya kanallarında bize ulaştırabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER