Teknoloji

Evrensel Denetim en son iPadOS ve macOS Monterey beta sürümleri ile ilk kez görüldü

evrensel denetim
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPadOS ve macOS Monterey için çıkardığı en yeni geliştirici beta sürümleri, uzun zamandır beklenen Universal Control, yani Evrensel Denetim adlı özelliğin nihayet yakın bir gelecekte yayınlanabileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz haziran ayında Apple, WWDC 2021 etkinliği sırasında Evrensel Denetim’i ilk kez göstermişti. Bu, yalnızca iPad’i bilgisayarın yanına yerleştirerek bir Mac klavyesini ve faresini iPad ile kullanmanıza olanak tanıyan ve etkileyici görünüme sahip bir özelliktir. Evrensel Denetim özelliğini geliştirmek ve çıkışa hazırlamak, Apple’ın beklediğinden daha zorlu bir süreç oldu gibi görünüyor. Şirket başlangıçta bu özelliği geçtiğimiz sonbaharda sunmayı planlıyordu. Ne var ki, sonrasında gelen bir bilgi güncellemesi ile birlikte çıkışı ilkbahara ötelendi. Perşembe akşamı yayınlanan iPadOS 15.4 ve macOS 12.3 Monterey beta sürümlerine kadar ise hiçbir beta sürümünde görülmemişti.

Evrensel Denetim için beta sürümlerini yüklemelisiniz

MacRumors, iPadOS 15.4 ve macOS Monterey 12.3 betaları yüklü olduğu takdirde, Evrensel Denetim’in varsayılan olarak etkin olduğunu bildiriyor. Ayrıca site, bu özellik ile ilgili üç seçeneğin bir beta etiketi ile işaretlendiğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı.

evrensel denetim

Apple, iPadOS 15.4 ve macOS Monterey 12.3 güncellemelerinin ne zaman kullanıma sunulacağına ilişkin net bir açıklama yapmadı. Bu arada şirket perşembe akşamı ilk iOS 15.4 beta sürümünü yayınladı. Gelecek yeni sürüm maske takarken Face ID kullanmanıza izin veriyor ve yeni emojiler ekliyor.

İLGİLİ HABERLER