Teknoloji

Apple’ın Evrensel Denetim özelliğinin çıkışı ilkbahara kaldı

apple evrensel denetim

Apple’ın Evrensel Denetim özelliğinin çıkışı yeni yıla kaldı. AppleSWUpdates Twitter hesabının belirttiği gibi, Apple’ın web sitesindeki macOS Monterey bölümü güncellendi. Sürükle ve bırak imkanını içeren özellik için “İlkbaharda Sizinle” ibaresi eklendi.

Evrensel Denetim, ilk olarak haziran ayında WWDC 2021 sırasında macOS Monterey ve iPadOS 15 ile birlikte duyurulmuştu. Apple’ın Mac ve iPad cihazları arasında köprü kuracağı vaat edilen bu özellik, kullanıcıların her ikisi için tek bir fare ve klavye kullanmalarına ve ikisi arasında içerik sürükleyip bırakmalarına olanak tanıyor. Ne var ki, henüz macOS veya iPadOS için çıkışı gerçekleşmedi. Üstelik Apple, henüz geliştiricilere veya beta kullanıcılarına henüz test etmeleri için Evrensel Denetim özelliğini sunmaya başlamadı.

Apple, daha önce ekim ayında Evrensel Denetim’in “bu sonbaharda” kullanıma sunulacağını belirtmek için bir güncelleme yapmıştı. Sonbaharın resmi olarak sona ermesine yalnızca birkaç gün kala, şirket bu tahmini bilgide yeniden bir güncelleme yaptı.

apple evrensel denetim

Evrensel Denetim, Apple’ın 2021 yazılım güncellemeleri içinde ilk sürümleri kaçıran tek önemli özellik olmadı. Şirketin bu yılki yeni yazılım tabanlı özelliklerden biri olan SharePlay, iOS 15 veya macOS Monterey ilk çıktığında mevcut değildi. iPhone ve iPad’lere iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 ile gelen bu özellik, pazartesi günü yayınlanan macOS 12.1 Monterey ile birlikte Mac bilgisayarlara gelmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER