Teknoloji

macOS 12.1 Monterey ile SharePlay şimdi Mac bilgisayarlarda

macos 12.1 monterey shareplay

Apple, pazartesi akşamı yayınlanan macOS Monterey 12.1 sürümünün bir parçası olarak SharePlay‘i Mac’e getirmiş oldu.

SharePlay sayesinde artık Mac bilgisayarınızda FaceTime üzerinden arkadaşlarınızla eş zamanlı biçimde film, müzik ve oyun gibi eğlencelerin keyfini çıkarabilirsiniz. (Desteklenen bazı uygulamaların listesini burada görebilirsiniz.) Ekranınızı FaceTime görüşme grubunuzla paylaşmak istiyorsanız, SharePlay bunu da destekliyor.

macOS Monterey 12.1, iOS 15.2 ile iPhone’lara sunulan bazı özellikleri de ekliyor. Yurt dışındaki kullanıcıların çeşitli Apple Music parçalarına yalnızca sesleri ve Siri ile erişmelerini sağlayan, müzik akışı hizmetinin daha uygun fiyatlı bir katmanı olan yeni Apple Music Voice Plan bunların arasında bulunuyor. Ölen kişilerin iCloud verilerinize erişebilecek kişileri Eski Kişiler olarak atama imkanı sağlayan Dijital Miras da mevcut.

Monterey’in yeni versiyonunda hâlâ büyük bir özellik eksik. Mac’lerde ve iPad’lerde tek bir fare ve klavye kullanmanıza izin veren Evrensel Denetim’in bu sonbaharda kullanıma sunulması gerekiyordu. Ancak Apple söz konusu özelliğin çıkışını ilkbahara erteledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER