Manşetler

SharePlay özelliğini getiren iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 yayınlandı

shareplay

Apple bu akşam iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 güncellemelerinin dağıtımına başladı. Bu yeni sürümle gelen en büyük yenilik SharePlay oluyor.

SharePlay, başlangıçta iOS 15’te sunulması planlanan bir özellikti. iOS 15.1 beta sürümleriyle birlikte tekrar görülmüştü. Bunun sayesinde insanların FaceTime aracılığıyla arkadaşları veya aile bireyleriyle sesli ya da görüntülü görüşme yapmasına ek olarak onlarla birlikte film ya da TV izlemesine veya müzik dinlemesine olanak tanıyor. SharePlay, içeriği herkesin aynı anda izleyebilmesi için senkronize ediyor.

Ayrıca iOS 15.1, iPhone 13 Pro modelleri için kamera seçeneklerinde de bazı iyileştirmeler içeriyor. ‌iPhone 13 Pro‌ için yeni bir Otomatik Makro düğmesi mevcuttur. Eğer makro geçişini beğenmezseniz, bu düğme sayesinde otomatik makro modunu kapatabilirsiniz. ProRes video kayıt da iOS 15.1’de de mevcuttur. Böylece bir iPhone 13 Pro’da 128 GB modellerde 30 fps / 1080p’de veya 256 GB ve üzeri modellerde 4K’da daha da kaliteli videolar çekebilirsiniz.

Ayrıca Apple, Google’ın Android’de sunduğuna benzer şekilde, iOS 15.1 kullanıcılarının COVID aşı kartlarını Cüzdan uygulamasına eklemesine olanak tanır. Bir HomePod kullanıcısıysanız iOS 15.1, ‌HomePod‌ ve HomePod Mini‘ye Kayıpsız Ses ve Uzamsal Ses destekli Dolby Atmos ekler.

iOS 15.1 ve iPadOS 15.1 güncellemeleri uyumlu cihazlarda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolu aracılığıyla yüklenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER