Teknoloji

SharePlay iOS 15.1 beta sürümüyle geri geldi

shareplay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SharePlay, pazartesi günü yayınladığı ilk iOS 15 sürümünde yer almamıştı. Apple, bu özelliği işletim sisteminin çıkışının planlandığı zamana yetiştirmek yerine sonbaharın ilerleyen zamanlarında çıkarmaya karar vermişti. 9to5Mac‘in belirttiğine göre, bu özellik iOS 15.1 beta sürümüyle birlikte geri döndü.

Henüz çıkışı gerçekleştirilmemiş tek özellik bu değil, ancak devam eden pandemi döneminde faydalı olacaktır. FaceTime görüşmesi üzerinden video izlemenize, ekran paylaşmanıza veya başkalarıyla müzik dinlemenize olanak sağlayacak. Salı günü yayınlanan yeni beta sürümünde yer alması, kesin olmasa da, yakın zamanda gelebileceğini gösteriyor.

MacRumors, iOS15.1 beta sürümünün, ABD’deki kullanıcıların COVID aşı kartlarını Sağlık’a ilk kez ekledikten sonra Cüzdan uygulamasına eklemesine de olanak tanıdığını bildiriyor. Bu özelliğin Google versiyonun çalışma şekline benzer biçimde, aşı bilgilerinizi telefonunuza eklemeden önce tıbbi sağlayıcınızdan veya devlet kuruluşunuzun sağlık sisteminden almanız gerekiyor. Apple, özelliğin şu anda ABD’deki birkaç eyalet ve bazı büyük aşı sağlayıcıları tarafından desteklenen SMART Sağlık Kartı biçimini kullandığını söylüyor. Listede ABD’nin Kalifornia, Hawaii, New York ve Louisiana gibi eyaletlerinin yanı sıra CVS, Rite Aid ve Walmart gibi ABD’deki eczane zincirleri bulunuyor.

iOS 15.1 beta sürümünde görünen bu özellikler, nihai iOS 15.1 sürümünde yer alacakları anlamına gelmiyor. Ne de olsa, SharePlay iOS 15 beta sürümünde yer alıyordu, ancak daha sonra kaldırılmıştı. Ancak Apple hâlâ, SharePlay’in bu sonbaharın ilerleyen zamanlarında yayınlanacağını söylüyor ve bunun için geriye çok fazla zaman kaldığı söylenemez. Şirkete göre, aşı kartı özelliği de yakında çıkacak bir yazılım güncellemesine dahil edilecek.

Ayrıca, iOS 15’in pazartesi günü dağıtıma çıktığı göz önüne alındığında, iOS 15.1’i görmemiz biraz zaman alabilir. iOS 14.1, iOS 14’ten yaklaşık bir ay sonra gelmişti. Ancak bu erken beta sürümünü dikkate alırsak, gelecek sürüm memnuniyet verici yeni özellikleri beraberinde getirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER