Teknoloji

iOS 15 başlangıçta SharePlay özelliği olmadan yayınlanacak

ios 15.0.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS 15 ile birlikte sunacağı önemli yeniliklerden birisi de SharePlay olacak. Ancak SharePlay ile sanal film geceleri düzenlemek isteyenlerin biraz daha beklemesi gerekecek. Apple’dan verilen bilgiye göre; bu özellik iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 ve macOS Monterrey’in çıkış versiyonlarında bulunmayacak. Kullanıcılar sonbaharda yayınlanacak bir güncellemeyle bu özelliğe erişebilecek. Ancak söz konusu platformların yayınlanan son beta sürümlerinde SharePlay desteği mevcut değil.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada, geliştiricilere SharePlay erişim imkanının sürdürüleceği ifade edildi. Şirket, uygulamalarını entegre etmek isteyen geliştiriciler için özel bir SharePlay sürümü hazırlamıştı.

Yine de, iOS 15’in altıncı beta sürümünü yüklemek mantıklı olabilir. Safari’nin sekme çubuğunu yenileyen Apple, özelliklere taşan menü görünümü olmadan erişimi de mümkün kılıyor. Buna ek olarak, adres çubuğunu yeniden üste taşımak da mümkün oluyor. Apple’ın kullanıcılara daha fazla seçim şansı vermesinin de ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

SharePlay desteğinin iOS 15 ile birlikte ilk etapta sunulmayacak olmasının benzerleri daha önce de görülmüştü. Şirket daha önce de iOS 13’ü iOS 13.1 çıkana kadar iPod touch ve HomePod’a getirmemişti.

İLGİLİ HABERLER