Teknoloji

En son iOS 15.1 beta sürümüyle iPhone 13 Pro için yeni kamera özellikleri geldi

ios 15.1 beta 3 iphone 13 pro

Apple’ın gelecekteki yazılım güncellemelerinde geleceğini vadettiği iki yeni iPhone 13 Pro kamera özelliği, iOS 15.1’in en son geliştirici beta sürümünde, yani iOS 15.1 beta 3 sürümünde ortaya çıktı.

Güncellemenin sunulmasıyla birlikte iPhone 13 Pro kullanıcıları Apple’ın ProRes codec bileşeniyle video kaydedebilecek. Bunun yanı sıra otomatik makro modu geçişini kapatmak için bir düğme eklenecek. Üçüncü beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılar, özelliklerin etkinleştirilmesini sağlayan düğmelere erişim kazandılar. Bu da, söz konusu özelliklerin yakında geleceği anlamına gelebilir.

iOS’un mevcut sürümlerinde iPhone 13 Pro, bir süjeye yakın olduğunuzu algıladığında otomatik olarak ana kameradan ultra geniş kameraya geçerek yakın odaklı makro modunu etkinleştirir. iPhone 13 Pro’yu inceleyen bazı içerik yapımcıları, bu geçişin çok belirgin ve sarsıcı olduğunu fark etti. Apple da, bu geçişi kapatmak için bir ayar ekleyeceğini söyledi. Artık söz konusu ayar beta sürümünde gösterilse bile, bazı Reddit kullanıcıları manuel olarak ultra geniş lense geçtikten sonra bile Otomatik Makro ayarı kapalıyken aynı sonuçları almakta zorluk yaşadıklarını bildirdi. Tabii ki, bu bir geliştirici beta sürümü olduğundan, ayarın bazı hataları olabilir veya son sürümde biraz daha farklı biçimde çalışabilir.

9to5Mac, yeni beta sürümünde video çekmek için ProRes kullanmanın nasıl olduğuna bir bakış attı. Apple’ın 422 HQ ProRes özelliğini kullandığını ortaya çıkardı. Makro özelliği gibi, renk derecelendirme dostu ProRes formatında çekim yapmak da iPhone 13 Pro modelleriyle sınırlıdır. Ve 128 GB kapasiteli telefonlar bu kod çözücüyle 4K yerine yalnızca 1080P olarak kaydeder.

Bu özellikler resmi 15.1 sürümünde görünebilse de, bunun kesinlikle olacağını henüz söyleyemeyiz. Örneğin SharePlay, final sürümde yer almadan önce iOS 15 beta’nın ilk sürümlerinde bulunuyordu. Bu arada iOS 15.1 beta ile yeniden görüldü. Bu arada 15.1 beta, Apple Cüzdan’a bir COVID aşı kartı ekleme desteği de içeriyor.

Apple, son güncellemeleri ve betaları ile birlikte, duyurulan ancak henüz kullanıma sunulmayan özellikler listesinin üstünden geçiyor. Salı günü, AirPods Pro ve Max için daha iyi biçimde Bul desteği sağlayan bir ürün yazılımı yayınladı. Aynı yazılımla birlikte AirPods Pro için Konuşma Yükseltme özelliği de geldi. macOS Monterey ve onunla birlikte gelen etkileyici görünümlü Evrensel Kontrol özelliği hâlâ eksik olsa da, Safari için sözü verilen yenilikler daha eski macOS sürümlerinde şimdiden yayınlanmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER