Eğlence

AirPods Pro için sözü verilen Konuşma Yükseltme özelliği geldi

airpods pro konuşma yükseltme

Apple’ın, AirPods Pro’yu kullanarak insanların seslerini daha kolay duymanızı sağlayan Konuşma Yükseltme özelliği artık kullanıma sunuldu. Yeni özellik, Bul uygulamasını kullanarak AirPods Pro ve AirPods Max’i bulmayı kolaylaştıran aynı güncellemenin bir parçası olarak dahil edildi.

Konuşma Yükseltme, Apple’ın kulaklık kolaylıkları bölümüne Özel Şeffaflık Mod altında dahil ediliyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, AirPods Pro’daki ışın oluşturucu mikrofonlar, sesleri herhangi bir arka plan gürültüsünün ve diğer konuşmaların üzerinden yalıtmaya çalışır. Duyduğunuz sesin amplifikasyonunu, şeffaflığını ve tonunu değiştirmek için çeşitli kontrolleri kullanabilirsiniz.

AirPods Pro için konuşma yükseltme özelliğini aşağıdaki adımları takip ederek etkinleştirebilirsiniz:

  • Ayarlar’ı açın ve Erişilebilirlik’e giriş yapın.
  • İşitme altında bulunan Ses/Görsel bölümüne girin.
  • Kulaklık Kolaylıkları seçeneğini açık duruma getirin.
  • En alttaki Şeffaf Mod seçeneğini açık duruma getirin.
  • Şeffaf Mod sayfası içinde en alta ilerleyin, Konuşma Yükseltme seçeneğini açın.

Konuşma Yükseltme için, AirPods Pro’nun “4A400” ürün yazılımıyla çalışması gerekiyor. Maalesef AirPods, AirPods Pro veya AirPods Max gibi cihazlarda güncelleme yapmaya zorlamanın bir yolu yok. Ancak cihazın yeni bellenimle çalışıp çalışmadığını Ayarlar uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Bunun için:

  • Genel’e girin, daha sonra Hakkında’ya tıklatın.
  • Hakkında sayfasında aşağı doğru kaydırın ve bağlı AirPods cihazını seçin.
  • Buradaki Firmware Sürümü maddesini kontrol edin.

Konuşma Yükseltme, Apple’ın cihazlarına eklediği en son erişilebilirlik özelliğidir. Geçtiğimiz mayıs ayında şirket, Apple Watch’un kas hareketlerini giriş yöntemi olarak kabul etme yeteneği ve iPad’de üçüncü taraf göz izleme cihazları desteği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliği getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER