Teknoloji

Safari 15 güncellemesi macOS Monterey’den önce geldi

safari 15

Apple, macOS Big Sur ve Catalina için Safari’nin yeniden tasarlanmış bir sürümünü yayınladı. Yakında çıkacak macOS Monterey sürümünün bir parçası olarak duyurulmuş olan güncelleme, iOS ve iPadOS 15 ile aynı gün yayınlandı ve web tarayıcısının yeni görünümünü ve özelliklerini Apple platformlarına getirdi.

Yeni Safari 15 sürümüne güncellemek için, otomatik olarak yenilenmesi ve görünmesi gereken Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme‘ye gidebilirsiniz. macOS güncellemelerinin aksine, Safari’yi güncelledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmez.

Safari’nin bu sürümünün arkasında ilginç gelişmeler yaşandı. Başlangıçta parçası olduğu, Evrensel Kontrol ve Hızlı Notlar gibi özellikleri de getiren tam işletim sistemi güncellemesi henüz çıkmadı. Buna rağmen Apple, yeni Safari’yi dağıtıma çıkarmaya karar verdi. iOS 15‘e geçenler için bu iyi bir şey. Böylelikle, sekme gruplarını tüm cihazlarınızda hemen kullanabilirsiniz. Ayrıca güncelleme daha iyi izleme koruması ve onu destekleyen siteler için HTTPS’ye otomatik geçiş gibi özellikleri de içeriyor.

Safari güncellemesi yeni özellikler getirirken, bir yandan da yeni bir tasarım sunuyor. Apple, iPhone için Safari’de yapıldığı kadar olmasa da, duyurulmasından bu yana Safari’nin yeni tasarımında birkaç değişiklik yaptı. Görünümde daha az minimal olacak şekilde ince ayarlamalar gerçekleştirdi. Her şeye rağmen Safari 14’e göre büyük bir tasarım değişikliğinin varlığı söz konusu, ancak daha dikkat dağıtıcı değişikliklerden bazılarını geri almak için ince ayar yapabileceğiniz tercihler var. Web sitelerinin sekme çubuğunuzun rengini değiştirmesini istemiyorsanız Safari içinde Tercihler > Sekmeler‘e gidebilir ve “Rengi sekme çubuğunda göster” seçeneğinin işaretini kaldırabilirsiniz. Sekmelerinizin kendi satırında olmasını istiyorsanız Kompakt moddan Ayrı moduna geçebilirsiniz.

Safari 15, yeni tasarımın ve özelliklerin yanı sıra olağan güvenlik güncellemeleri ile birlikte geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER