Teknoloji

macOS Monterey başlangıçta en çekici yeniliği olmadan gelecek

evrensel denetim

Apple’ın aynı fare ve klavyeyle birden fazla cihazı kontrol etmenizi sağlayan yeni özelliği Evrensel Denetim, muhtemelen ilk macOS Monterey sürümünde kullanıma sunulmayacak.

Apple, işletim sistemi güncellemesinin 25 Ekim’de kullanıma sunulacağını söylese de özellikler sayfası, MacRumors tarafından fark edilen bir değişiklikle, Evrensel Denetim özelliği için “Sonbaharda kullanıma sunulacaktır.” notunu içeriyor.

Evrensel Denetim, WWDC 2021 açılış etkinliği yayınında Craig Federighi’nin bir iPad’den bir dosyayı MacBook’un ekranında sürükleyip ardından bir iMac’e bıraktığı en etkileyici sunumlardan biriydi. Evrensel Denetim, çoğunlukla Apple’ın yıllardır geliştirmekte olduğu teknolojileri birleştiriyor olsa da, şirket gerçek dünya deneyiminin bu sunumdaki kadar iyi olmasını istediği özelliğin çıkışını ertelemeye karar vermiş olmalı.

macOS Monterey için son birkaç aydır beta sürümleri çıksa da, Evrensel Denetim bunlar içinde bulunmuyordu. Bu nedenle geliştiriciler veya beta kullanıcıları tarafından denenmedi. Bu arada, Apple’ın duyurduğu ve ardından çıkışını ertelediği tek özellik bu olmadı. FaceTime üzerinden arkadaşlarınızla video izlemenizi ve müzik dinlemenizi vadeden SharePlay, iOS 15 ve iPadOS 15 ile birlikte kullanıma sunulmadı. Ancak Evrensel Denetim’den farklı olarak SharePlay, en azından birkaç iOS beta sürümünde yer aldı. (Aslında Evrensel Denetim için de bazı geçişler macOS beta sürümlerinde gösterildi ancak MacRumors’a göre bunlar işlevsel değil gibi görünüyor.)

İlginç bir şekilde, macOS Monterey sayfasında SharePlay ve diğer bazı özellikler, “Sonbaharda kullanıma sunulacaktır” şeklinde bir yıldız işaretiyle işaretlenirken, Evrensel Denetim ise “Sonbaharda kullanıma sunulacaktır” şeklinde ayrı bir dipnotla işaretlenmiştir. Farklı gösterimlerin kullanılması, bu özelliklerin farklı zamanlarda geleceklerine dair bir işaret olarak yorumlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER