Teknoloji

Apple iMac Pro duyuruldu: Yaklaşık 5 bin dolarlık fiyatla aralıkta geliyor

imac pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

imac proApple’ın iMac Pro modelinin hazırlığını yaptığına dair haberler birkaç hafta önce ortalıkta dolaşmıştı. Bu beklenen yepyeni ve güçlü monitör bilgisayar WWDC 2017 açılış toplantısı sırasında resmiyet kazandı.

Yepyeni iMac Pro, Apple’ın belirttiğine göre, şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Mac olma unvanını elinde bulunduruyor. Diğer bir deyişle, bu bilgisayar, güncellemeler konusunda yavaş kalan ve Apple tarafından yönetimi iyi yapılamayan Mac Pro serisinin yerini alacak, en azından kısa vadede durum bu şekilde görünüyor.

Apple’ın belirttiğine göre, iMac Pro aralık ayında yurt dışında satışa sunulacak ve 4999 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olacak.

Apple, bu bilgisayarın sekiz çekirdeki Intel Xeon işlemcilerle sunulacağını belirtiyor. Konfigürasyon seçenekleri arasında 18 çekirdeğe kadar çekirdek seçeneğine sahip Xeon işlemciler, 5K ekran, yepyeni AMD Radeon Vega GPU da bulunuyor. Kullanıcılar 16 GB’ye kadar VRAM, 128 GB’ye kadar veri bozulma korumalı ECC RAM ve 4 TB’ye kadar SSD depolama seçeneklerinden de yararlanabilecek.

Bunlara ek olarak dört adet Thunderbolt 3 bağlantı noktasıyla iki yüksek performanslı RAID dizisine ve iki 5K ekrana aynı anda bağlanabiliyor. İlk kez bir Mac?te 10 kat daha hızlı ağ oluşturmak için 10 GB Ethernet özelliği iMac Pro?da sunuluyor. 

Aşağıdaki Twitter paylaşımında yer alan fotoğraf, yeni iMac Pro’nun hangi güçlü özelliklere sahip olduğunu bir özet şeklinde veriyor.

Apple bu yeni masaüstü bilgisayarın üst sınıf düzenleme ve grafik çalışmalarından oyun ve VR’a kadar birçok noktada kullanılabileceğini belirtiyor. Hatta teknik özellikler yapay zekâ araştırmalarının da rahatlıkla desteklenebileceğini gösteriyor.

Bu arada Apple mevcut iMac ve MacBook Pro modellerinde de yeni nesil Intel Core işlemciler ve diğer çeşitli yükseltmeleri içeren güncellemeler yaptı.

İLGİLİ HABERLER