Manşetler

Apple 8 Mart etkinliğinin duyurusunu yaptı, yeni iPhone SE ve iPad Air bekleniyor

apple 8 mart etkinliği

Apple, 2022 yılının ilk etkinliğini 8 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirecek. Şirket akşam saatlerinde “Performansa bak” olarak Türkçeleştirebileceğimiz, ancak bir kelime oyunuyla “Zirvede performans” anlamı da çıkarılabilecek bir sloganla ve yeni cihazların renklerini ima edebilecek çok renkli Apple logosunu içeren bir davetiyeyi medya mensuplarıyla paylaştı.

Şirket, etkinlikle ilgili daha fazla detay paylaşmadı. Apple Park’tan yayınlanacak çevrimiçi etkinliğin Apple.com web sitesinden yayınlanacağını ve 8 Mart Salı günü yerel saatle 10.00’da başlayacağını belirtti. Bu, Türkiye saatiyle akşam saat 21.00’e karşılık geliyor.

Ancak, genellikle Apple dedikoduları için güvenilir bir kaynak olan Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple’ın düşük fiyatlı yeni bir iPhone SE modeli duyurabileceğini tahmin ediyor. Yeni cihazın 5G, daha hızlı bir A15 CPU yongası ve daha iyi kameralarla geleceğini öne sürüyor. Bu cihaz mevcut iPhone SE ile aynı tasarımı paylaşacak. Bu durum, yeni SE’nin Touch ID özelliğini de koruyabileceği anlamına geliyor.

Bu arada Gurman, Apple’ın iPad Air’in yeni versiyonunu duyuracağını da öne sürüyor. Yeni tabletin, hücresel donanımlı modeller için yeni bir CPU ve 5G desteği ile gelmesi bekleniyor. Gurman, Apple’ın ek olarak yeni iOS 15.4 güncellemesini yayınlayacağını öne sürüyor. Bu sürüm Face ID donanımlı iPhone’ların ve iPad’lerin ekran kilidinin yüz maskesi takarken açılmasını mümkün kılacak. Yeni güncellemeyle birlikte bir Evrensel Denetim özelliğinin de kullanıma sunulması bekleniyor. Böylelikle, kullanıcılar birden fazla iPad ve Mac’te tek bir klavye ve fare kullanabilecekler.

Ayrıca mart ayında Apple tarafından tasarlanan çiplere sahip başka bir Mac bilgisayarın gelebileceği söyleniyor. Ancak bu, muhtemelen bu etkinlikte göreceğimiz bir şey olmayacak. Aynı zamanda 2022’de piyasaya sürüleceği söylenen yeni iPhone 14 modellerini, AirPods’u, Apple Watch’ları, MacBook Air, iMac ve Mac Pro bilgisayarlarını da bu etkinlikte görmeyeceğiz.

Gelecek salı akşamı yayınlanacak etkinlikte duyurulacak yeni ürünlerle ilgili detaylar ve diğer haberler en hızlı biçimde Teknoblog.com’da ve Teknoblog’un sosyal medya hesaplarında olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER