Teknoloji

Mac mini yeni tasarım ve güçlü özelliklerle güncellenecek

mac mini

Apple’ın M1 işlemcili ilk Mac’leri, Intel versiyonlarıyla işlemcileri dışında tamamen aynıydı. Ancak Cupertino merkezli şirketin yeni bilgisayar tasarımları üzerinde çalıştığı iddiası da gündeme gelmişti. Yeni tasarım ve M1 işlemciye sahip iMac’i duyuran Apple’ın şimdi de Mac mini için yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı söyleniyor.

9to5Mac ve MacRumors sitesinde yayınlanan Mark Gurman imzalı bültenlerde, yeni Mac mini’de Apple’ın M1X işlemcisinin bulunacağı ve bilgisayarın duyurusunun önümüzdeki aylarda yapılacağı belirtiliyor. M1X henüz duyurulmasa da, bu işlemcinin mevcut M1’den güçlü olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple’ın yeni Mac mini’de işlemcinin yanı sıra tasarımı da değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin küçük masaüstü bilgisayarına daha fazla giriş eklemesi bekleniyor. Daha profesyonel kullanıcılar için tasarlandığı söylenen yeni Mac mini’nin mevcut modelden daha pahalı olacağı belirtiliyor. M1 işlemcili mevcut modelin de daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak satılmaya devam edeceği söyleniyor.

Apple’ın sonbaharda yeni Mac mini dışında MacBook Pro’nun da duyurusunu yapması bekleniyor. Şirketin iMac’lerdeki renkli tasarımı MacBook Pro ve Mac mini’ye de uygulayabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER