Teknoloji

iOS 15.4 güncellemesi gelecek hafta dağıtıma çıkıyor

ios 15.4 face id

Apple merakla beklenen iOS 15.4 güncellemesini önümüzdeki hafta dağıtıma çıkarıyor.  sunacak. Ocak ayından bu yana beta sürümünde olan güncelleme, genel kullanıcı deneyiminde iyileştirmeler sunan bir dizi heyecan verici yeni özellikle birlikte geliyor.

Apple kesin bir çıkış tarihi belirlemiyor, ancak güncelleme 18 Mart’ta, yeni tanıtılan iPhone SE 3 ve yeşil iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinin piyasaya çıkış tarihinde sunulabilir. Basın bülteninde belirtildiği gibi, her telefon iOS 15.4 ile birlikte satışa sunulacak. Bu nedenle güncellemeyi de aynı gün sunmak mantıklı olacaktır.

iOS 15.4, yüz maskesi takarken telefonunuzun ekran kilidini açmayı mümkün kılan, beta sürümünde şaşırtıcı derecede iyi çalışan bir özellikle birlikte geliyor. Apple daha önce Face ID’yi atlayan ve bunun yerine Apple Watch’unuzu kullanarak kimliğinizi doğrulayan bir özellik çıkararak yüz maskesi ile ekran kilidini açamama sorununu çözmeye çalışmıştı. Yeni güncelleme ile gelecek bu özellik, maske takarken telefonunuzun kilidini açma işlemini çok daha pürüzsüz hâle getirecek ve tekrar tekrar şifrenizi girmenizi veya bileğinize bir Apple Watch bağlamanızı gerektirmeyecektir.

Apple’ın yeni Tap to Pay özelliği de iOS 15.4 ile yurt dışında kullanıma sunulacak ve uyumlu iPhone’ları temassız ödemeler için terminallere dönüştürecek. Bu, kullanıcıların iPhone’larını bir tür dijital yazarkasa olarak kullanabileceği anlamına geliyor. Böylelikle yurt dışında kullanılan, Square’in doğrudan iPhone’lara takılan kart okuyucularına gerek kalmayacaktır. Bu özellik; Apple Pay, NFC özellikli kredi ve banka kartlarının yanı sıra diğer dijital cüzdanları kullanan ödemeleri destekliyor.

Ayrıca iOS 15.4 Apple’ın, ne yazık ki insanları takip etmek için de kullanıldığı görülen eşya takip aygıtı AirTag için yeni bir güvenlik özelliği sunuyor. Güncelleme, Apple’ın şubat ayında duyurduğu takip önleme özelliklerini temel alarak, kullanıcıları birinin konumunu izinleri olmadan izlemek için AirTag’leri kullanmalarına karşı onları uyaran bir bildirim içeriyor.

Diğer dikkate değer özellikler arasında Apple’ın Siri için, LGBTQ+ topluluğunun bir üyesine ait olduğunu doğruladığı beşinci bir Amerikan sesi yer alıyor. Ayrıca iOS 15.4 mesajlarınızı renklendirmek için kullanabileceğiniz, eriyen bir yüz, parmaklarının arasından bakan bir kişi ve kaderinde patlıcanla aynı kötü şöhreti elde etmek olan garip ısıran dudak simgesi gibi 36 yeni emoji sunuyor.

iOS 15.4, birinci nesil iPhone 6S’ten iPhone 13’e kadar iOS 15’i destekleyen tüm cihazlarla uyumlu olacaktır. Uyumlu cihazların tam listesini buradan görüntüleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER