İpucuManşetler

iOS 15.4 Public Beta nasıl indirilir ve yüklenir?

ios 15.4 public beta nasıl indirilir yüklenir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan iOS 15.4, Face ID’yi yüz maskesiyle kullanabilme ve çeşitli yeni emoji simgelerini kullanma dahil olmak üzere, bazı heyecan verici özelliklerle gelecek. Birkaç hafta içinde yayınlanacak güncelleme ile gelecek yenilikler için sabırsızlanıyorsanız ve olası hatalarla karşılaşma riskini göze alıyorsanız, iOS 15.4 yeni özellikleri şu anda mevcut ilk public beta sürümü ile test edilebiliyor. Bu yazıda iOS 15.4 Public Beta yükleme yolları hakkında bilgiler veriyoruz.

Başlamadan önce, henüz üzerinde çalışmaları bitmemiş bir beta yazılımının yüklenmesiyle ilgili genel uyarıyı yapalım: Bu tür sürümler genel kullanım için kararlı görünebilir, ancak bazı hatalar içerebilir. Kullandığınız uygulamalara bağlı olarak deneyiminiz eskisinden farklı olabilir. Son olarak, yüklemeye karar verirseniz, işlerin kötü gitmesi ihtimaline karşı cihazınızın verilerini yedeklemenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca, sahip olduğunuz telefona bağlı olarak bazı yeni özellikler kullanılamayabilir. Örneğin, 9to5Mac’e göre, iPhone 12 veya daha yeni bir telefonunuz yoksa “Face ID’yi Maskeyle Kullan” özelliğini kullanamayacaksınız.

Son olarak, henüz iOS 15’i yüklemediyseniz, iOS 15 uyumlu cihazlar listesi aşağıda yer alıyor:

  • iPhone 13, iPhone 13 Pro
  • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone X, iPhone XR
  • iPhone 8, iPhone 8 Plus
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus
  • iPhone 6S, iPhone 6S Plus
  • iPhone SE (1. ve 2. nesil)
  • iPod Touch (7.nesil)

iOS 15.4 Beta 1 nasıl yüklenir?

  1. ios 15.4 public beta nasıl yüklenirTelefonunuzun Safari tarayıcısından Apple’ın beta yazılım portalına gidin ve Apple Kimliğinizle oturum açın.
  2. Sayfanın tepesinde bulunan “Apple Beta Software Program” menüsünü açın ve burada bulunan “Enroll your iOS device” seçeneğine tıklatın ve cihazınızın beta programına kayıt işlemini başlatın.
  3. Bu sayfada çeşitli adımlar göreceksiniz. Öncelikle ters bir durumda telefonunuzun önceki bir hâline geri dönmesine imkan sağlayan bir yedeği almanıza yönelik bir anımsatıcı göreceksiniz.
  4. “Download profile” yazan bir düğme görünceye kadar aşağı kaydırmaya devam edin, ardından buna dokunun. Bu, web sitesinin bir konfigürasyon profili göstermek istediğini söyleyen bir uyarı getirecektir. “İzin ver”i seçin. Daha sonra, Ayarlar uygulamasından yeni profili ayarlayabileceğinizi söyleyen bir açılır pencere göreceksiniz.
  5. Ayarlar uygulamasını açın. En üste yakın bir yerde “Profil İndirildi” adlı yeni bir bölüm görülecektir. Ona tıklatın.
  6. Sağ üst köşedeki “Yükle”yi seçin. Parolanızı yeniden girmeniz ve “Yükle” düğmesine bir kez daha dokunarak uzun bir izin bildirimini kabul etmeniz gerekiyor.
  7. Profilin etkinleştirilmesi için telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekiyor.
  8. Telefonunuz yeniden başlatıldıktan sonra Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek iOS 15.4 Public Beta sürümünü yükleyebilirsiniz.
İLGİLİ HABERLER