Teknoloji

iPhone’ları POS cihazına dönüştürecek güncelleme yolda

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küçük işletmeler yakında POS cihazına ihtiyaç duymadan banka veya kredi kartlarıyla ödeme alabilecek. Bloomberg’in haberine göre, Apple iOS 15.4 ile birlikte iPhone sahiplerinin cihazlarını bir ödeme terminali olarak kullanmasını mümkün kılacak.

Apple’ın bu hizmet için 2020’den bu yana çalıştığı söyleniyor. Cupertino merkezli şirket, telefonları ödeme terminaline dönüştürecek teknoloji üzerinde çalışan Kanada merkezli girişim Mobeewave’i de aynı yıl satın almıştı.

Mobeewave’in teknolojisinin çalışması için sadece telefonun NFC özelliğine ihtiyaç duyuluyor. Benzer hizmeti sunan Square gibi şirketlerin teknolojisinde ekstra donanımlar gerekebiliyor. Apple’ın teknolojisinde ise işletme sahiplerinin sadece tahsil edecekleri tutarı yazmaları, müşterilerin de sadece kartlarını cihazın arkasına dokundurmaları yeterli oluyor.

Apple’dan Bloomberg’in haberi konusunda bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla söz konusu özelliğin iPhone’da işleyişi konusunda bir fark olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Özelliğin Apple Pay kapsamında sunulup sunulmayacağı da belirsizliğini koruyan noktalar arasında yer alıyor. Mobeewave ekibinin Apple’daki faaliyetlerini Apple Pay ekibiyle birlikte yürüttüğü belirtilse de, bu yeni özelliğin sunumu konusunda bir karar verilmemiş gibi görünüyor.

iOS 15.3 güncellemesini kısa süre önce dağıtıma çıkaran Apple, büyük ihtimalle ilkbahar aylarında iOS 15.4 güncellemesini iPhone sahipleriyle buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER