İpucuManşetler

iOS 14.5 yüklü iPhone’da Apple Watch ile ekran kilidi nasıl açılır? – Video

ios 15.4 face id

Pandemiyle birlikte yüz maskesi hayatımızın vazgeçilmez eşyalarından biri hâline geldi. Uzmanlar özellikle dışarıda zaman geçirirken yüz maskesi kullanılmasını tavsiye ediyor. Üstelik bu Türkiye’nin her noktasında bir zorunluluk hâline de gelmiş durumda. Bu durum Face ID’li iPhone kullananların yüz maskesi takarken ekran kilidini açmalarını etkiliyor. Apple, geçen yıl bu zamanlar iOS 13.5 ile birlikte bir ara çözüm sunmuştu. iOS 14.5 ile birlikte Apple Watch sahibi olan iPhone kullanıcılarına ekran kilidini saatleriyle açma imkanını sunuyor. Bu yazıda ve videoda söz konusu özelliğin nasıl etkinleştirileceğini ve kullanılacağını anlatıyoruz.

iOS 14.5 yüklü iPhone’da Apple Watch ile kilit açma nasıl etkinleştirilir?

Başlamadan önce iPhone’unuzun iOS 14.5’e, Apple Watch’unuzun ise watchOS 7.4’e, yani en son sürümlere güncellendiğinden emin olun. Daha sonra iPhone’unuzda aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Face ID ve Parola bölümüne girin.
  3. Parolanızı girin.
  4. Açılan sayfada iOS 14.5 güncellemesiyle birlikte eklenen Kilidi Apple Watch ile Aç bölümünü göreceksiniz. iPhone’unuz ile eşleştirilmiş Apple Watch burada görünecektir. Bunun karşısında bulunan düğmeyi açın.
  5. Karşınıza bir uyarı mesajı çıkacak. Bunu dikkatle okuyun. Ve sonrasında Aç diyerek onay verin.
  6. Eğer Apple Watch’unuzda bir parola yoksa, bunu eklemeniz gerekiyor. Watch uygulamasına giderek parola ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra tekrar Face ID ve Parola sayfasına dönün ve dördüncü adımı tekrarlayın.
  7. Kilidi Apple Watch ile açma özelliği etkinleştirildi. Artık Apple Watch ile Face ID’li iPhone’un ekran kilidini açabilirsiniz.

Apple’ın dikkat çektiği nokta; bu sistemde yüz maskesi takan herhangi birinin, eğer yakınlarda Apple Watch varsa, iPhone’unuzun kilidini açabileceğidir. Çünkü Apple, yüzünüzde maske varken sizi tanımaz. Face ID etkinleştirildiğinde, karşısındaki kişinin yüz maskesi takıp takmadığına bakar. Eğer yakınlarda doğrulanmış bir Apple Watch varsa, ekran kilidini açma işlemini gerçekleştirir.

İşte Apple bu noktada bir tedbir olarak, Apple Watch’a bir dokunuş gönderiyor ve cihazla ekran kilidinin açıldığını haber veriyor. Eğer iPhone’un kilidini açmaya çalışan siz değilseniz, saatin ekranındaki “iPhone’u Kilitle” düğmesine tıklatarak iPhone’u yeniden kilitleyebilirsiniz.

Apple’ın iOS 14.5 ile sunmuş olduğu bu sistem, belki güvenlik açısından parola girmekle aynı seviyede değil. Ancak ondan daha zahmetsiz ve kullanışlı olduğu bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER