Manşetler

iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 yayınlandı: Yeni Face ID numarası, Uygulama İzleme Şeffaflığı ve diğer yenilikler

ios 14.5 yenilikler

Apple, iOS ve iPadOS 14.5’i dağıtmaya başladı. En son yazılım güncellemesi kullanıcıların, uygulamaların reklamcılık amacıyla “diğer şirketlerin uygulamaları ve web sitelerindeki” etkinliklerini izlemesine izin verip vermemeye karar vermesine olanak tanıyan yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini de içeriyor.

Uygulamalar, etkinliğinizi bu şekilde paylaşmak üzere tasarlandığında artık bir pop-up pencere görünecektir. Facebook, “Kişiselleştirilmiş reklamlar ve gizlilik arasında yanlış bir değiş tokuş” sunduğunu iddia ederek Apple’ı Uygulama İzleme Şeffaflığı konusunda ağır bir şekilde eleştirmişti. Yeni seçeneğin Facebook’un reklam işi üzerinde zararlı bir etkisi olabilir.

iOS 14.5 ile birlikte Face ID’ye Apple Watch alternatifi

Belki de günlük iPhone kullanımı için daha önemli olan bir iOS 14.5 yeniliği, çok yararlı olacak yeni bir numara içermesidir. Bir Apple Watch’a sahipseniz, iPhone’unuzu bir Face ID eşleşmesi veya parola gerekmeden otomatik olarak açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Tabii ki, bunun için Apple’ın akıllı saatinin bileğinizde olması gerekiyor. Bu, herkesin gün boyunca sıklıkla yüz maskeleri takarken telefonlarının ekran kilidini çok daha hızlı şekilde açmaları için tasarlandı. Bu özelliğin çalışması için Apple Watch’ta da watchOS 7.4’ün yüklenmesi gereklidir. Bu güncelleme de bugün itibarıyla mevcut durumda bulunuyor.

iOS ve iPadOS 14.5, kapsayıcılığa odaklanan bir ton yeni emoji içeriyor. Güncelleme, AirPlay 2 ile bir TV’de Apple Fitness Plus antrenmanlarını izleme özelliğini ekliyor. Apple’ın Podcast’ler uygulaması yeni bir tasarıma ve isteğe bağlı aboneliklere kavuşuyor. PS5 ve Xbox Series X / S için en yeni video oyun kumandaları artık bu güncellemeden itibaren iPhone ve iPad’de destekleniyor. Ve tüm iPhone 12 modelleri, daha fazla ülkede çift SIM modunda 5G bağlantısına izin verecek. 14.5 güncellemesinden başlayarak, Apple artık Siri asistanı için kadın sesini varsayılan olarak kullanmayacak. Bunun yerine, cihaz kurulumu sırasında tercih ettiğiniz sesi seçmeniz istenecek. Apple’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde yenilikler ve iyileştirmelerle ilgili tüm detaylar yer alıyor.

iOS 14.5 veya iPadOS 14.5 nasıl indirilir?

iOS ve iPadOS 14.5 güncellemelerini iPhone veya iPad’de kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER