Teknoloji

Twitter Spaces’ı yeni özelliklerle canlandırmayı planlıyor

twitter spaces x spaces

Twitter Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarını yeniliyor. Şirket tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, Spaces sekmesi için bir deneyin başlatıldığı belirtildi. Mikro blog servisi bu deneyin kapsamı konusunda bilgi vermese de, ekran görüntüleri konusunda ipucu veriyor.

Ekran görüntülerine bakıldığında Twitter’ın hem arayüzü yenilemeye hazırlandığı hem de yeni özellikler üstünde çalıştığı görülüyor. Kullanıcıların müzik veya spor gibi temalarla özelleştirilmiş Spaces istasyonlarını tarayabileceği ve özelleştirilmiş bir günlük içerik seçkisini dinleyebileceği de ekran görüntüleriyle anlaşılıyor.

Twitter’dan TechCrunch’a gönderilen açıklamada, ekran görüntülerinin eski olduğu ve kullanıcıların yapılan değişiklikleri bu şekilde görmeyebileceği belirtildi. Twitter yeni dönemde kullanıcıların ilgilerini çekebilecek sohbet odalarını bulmaları için konu etiketlerinden de yararlanmayı planlıyor.

Bu değişiklikler, Spaces’ın yeni kitleler tarafından keşfedilmesine yardımcı olabilir. Şu sıralarda Spaces platformunu küresel ölçekte ekonomi, kripto para ve iş dünyası sohbetleri domine ediyor. Spaces’ın mevcut kullanıcı ve takipçi kitlesinin de yaşça daha büyük kullanıcılardan oluştuğu söylenebilir.

Twitter Spaces için yenilikler planlasa da, bu değişiklikler şirkete aradığını veremeyebilir. Sesli sohbet odaları eski popülaritelerini kaybetmiş gibi görünüyor. Formatın öncülüğünü yapan Clubhouse strateji değişikliğine gidip çalışan sayısını azaltırken, Spaces platformunun aylık kullanıcı sayısı 2021’in temmuz ayında 1 milyonun altına inmişti. Twitter’ın değişikliklerinin beklentileri karşılayıp karşılamayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER