Teknoloji

Elon Musk’ın X platformu, akıllı TV uygulaması ile YouTube’a rakip oluyor

x twitter

Elon Musk’ın sosyal medya arenasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran platformu X, sektördeki yenilikçi adımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Bu kez hedefinde, televizyonların akıllandığı bu dönemde, YouTube’un tahtına göz dikmek var. Söylentilere göre, X için özel olarak geliştirilen akıllı televizyon uygulaması, çok yakında seyircisiyle buluşacak.

X.tv, dijital içerikte yeni bir oyuncu olacak

Platformda paylaşılan milyonlarca videoyu oturma odalarımıza taşımayı hedefleyen bu uygulama, tasarım açısından YouTube’un TV uygulamasına oldukça benzer bir şekilde karşımıza çıkacak. Ancak sadece bir video paylaşım platformu olmanın ötesinde, X televizyon uygulaması, video içeriklere verdiği önemle ve bu yolla elde edeceği yüksek reklam gelirleri ile dikkat çekiyor. Elon Musk, Fortune dergisine verdiği demeçte, video tarafına büyük önem verdiğini ve X platformunu, canlı yayın platformu Twitch, şifreli mesajlaşma uygulaması Signal ve sosyal medya forumu Reddit’le rekabet edebilecek bir konuma taşımayı amaçladığını belirtti.

X’in bu hızlı genişleme stratejisi, platformu sadece bir sosyal medya sitesi olmaktan çıkarıp, kullanıcıların ihtiyaç duydukları hemen her şeyi bulabilecekleri kapsamlı bir dijital ekosistem haline getirme hedefini güçlendiriyor. Musk’ın vizyonunda X, özellikle Premium+ aboneler ve doğrulanmış kuruluşlar için sunduğu “Makaleler” özelliği ile de dikkat çekiyor. Bu özellik, kullanıcılara tek seferde 100.000 karaktere kadar uzun yazılar yayınlama ve içeriklerine video, liste, görseller ekleyebilme imkanı tanıyor. Böylece X, gazeteciler ve içerik üreticileri için dış platformlara olan ihtiyacı minimize ediyor.

Elon Musk’ın X platformu, sunduğu yenilikçi özellikler ve genişleyen içerik yelpazesi ile dijital medya dünyasında önemli bir oyuncu olmayı sürdürüyor. Akıllı televizyonlar için geliştirilen YouTube rakibi uygulama, bu yolculukta atılan cüretkar adımlardan sadece bir tanesi. Musk’ın vizyonu, X’i sadece bir sosyal medya platformu olmaktan çıkarıp, kullanıcıların hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Bu yenilikçi adımlar, geleceğin dijital medya anlayışını şekillendiren önemli taşlardan biri olmaya aday.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER