İncelemelerManşetler

Nothing Phone (2a) İncelemesi

nothing phone 2a inceleme

Nothing, yeni bir şirket olmasına rağmen ortaya koyduğu farklı ürünlerle mobil teknoloji dünyasından kendisine yer edinmeyi çoktan başardı. Aslında bunda, OnePlus’taki başarısıyla bildiğimiz Carl Pei’nin önemli payı var. Oradaki deneyim, sıra dışı yazılım ve donanım tasarımlarıyla birleşince ortaya çekici ürünler çıkıyor. Nothing, daha önce (1) ve (2) modelleriyle ortaya koyduğu çekici tasarım ve yazılım unsurlarını şimdi Nothing Phone (2a) ile daha makul fiyat çizgisine taşıyor. Yurt dışı ile aynı anda ülkemizde de satışa sunulan bu yeni Android telefonu, birçok açıdan daha yüksek fiyatlı amiral gemilerine güzel bir alternatif teşkil ediyor. Üstelik aynı fiyat çizgisindeki rakiplerine de meydan okuyor. Nothing Phone (2a) inceleme yazısı ve videosunda, bu sıra dışı tasarımlı Android telefon modeliyle ilgili yorumlar ve izlenimler yer alıyor.

Nothing Phone (2a)

  • 6.7 inç AMOLED ekran
  • MediaTek Dimensity 7200 Pro işlemci
  • Glyph arayüzü
  • Şeffaf arka tasarım

Tasarım

Son yıllarda Android telefonlar içinde benzer bir tasarım dilinin oluşmaya başladığını görüyoruz. Düzleştirilmiş kenarlar, düz bir arka yüz, ince ekran çerçevesi, orta veya üst segment telefonlarda sıklıkla karşımıza çıkıyor. Samsung, en son Galaxy S24 Serisi içinde, S24 ve S24+ modellerinde bu dili biraz daha güçlendirdi. Aynı zamanda Galaxy A55 ve A35 modellerinde de bunun izlerini görüyoruz. Nothing’in de Phone (2) modelinde aynı tasarım dilini benimsediğini görmüştük. Phone (2)’nin temellerini alan Nothing Phone (2a) da benzer bir dil var. Ancak kullanılan malzemeler, biraz daha orta segment telefon çizgisinde oluyor. Önde cam kullanılırken kenarlarda ve arkada plastik kullanılmış.

nothing phone 2a inceleme

Nothing telefonlarında gördüğümüz şeffaf arka yüz tasarımı burada da mevcut. Arkaya baktığınızda telefonun içindeki bileşenleri görmeniz mümkün oluyor. Kameranın etrafındaki daire NFC alıcısını, alt taraftaki iç içe geçmiş eğriler de ekran ile SIM kart yuvasının devre kartı ile bağlantısını sağlıyor. Vidalar ve diğer detaylarla gerçekten hoş görünen bir tasarımın varlığı söz konusu. Ancak bu şeffaf arka yüz tasarımı en iyi biçimde beyaz renkte fark ediliyor. Elimizdeki siyah renkli versiyonda, içerideki bileşenleri fark etmeniz için telefonu ışığa tutmanız gerekiyor.

Nothing telefonlarının bir özelliği de Glyph olarak adlandırılan özel bir aydınlatma sistemine sahip olması. Arka yerleştirilmiş ve telefonun şeffaf arka yüz tasarımıyla uyum gösteren çeşitli LED lambalar sayesinde telefonun görünümü daha eğlenceli hâle getiriliyor. Nothing Phone (2a)’da şerit lamba sayısı Phone (2)’dekine nazaran daha az, ama yeterli. Kamera dairesi etrafında üç tane lamba var. Ayarlar içinde Glyph ışıkları için özel bir bölüm var. Bu ışıklar zil sesleri, bildirimler ve çalan müzikler ve videolar için kullanılabiliyor. Kendi Glyph düzenlerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca zamanlayıcı, ses seviyesi göstergesi için de bu aydınlatma sisteminden yararlanabilirsiniz. Glyph ışıkları, telefon ekran içe dönük biçimde masaya yerleştirildiğinde telefonun çaldığını, bir bildirimin geldiğini anlamanızı sağlıyor. Bir sayaç ayarladığınızda geri sayımı da ışıklar sayesinde anlayabilirsiniz. Üçüncü taraf uygulama desteği de mevcut. Örneğin Uber’den araç çağırdığınızda, aracın ne zaman geleceğini azalan ışık sayesinde görebilirsiniz. Glyph ışıkları kulağa hoş ve eğlenceli bir özellik gibi görünse de, Nothing Phone (2a)’yı kullandığım süre boyunca pek yararlanmadığımı, genellikle Hızlı ayarlar paneli içinden kapalı tuttuğumu söylemem gerekiyor. Bu arada kamera tarafında Glyph’in yararlı bir özelliği daha var. LED flaşın yanında bu ışıkları da aydınlatma için kullanabilirsiniz.

nothing phone 2a inceleme

Nothing Phone (2a) da, Phone (2) gibi 6.7 inçlik ekrana sahip. Ekran çerçevesi ise biraz daha ince olduğu için yüzey alanı biraz daha küçük. Dört bir kenarda aynı kalınlığa sahip olması, ona biraz daha üst sınıf telefon havası kazandırıyor. 8.6 mm ile iki telefon da aynı kalınlıkta. 190 gram ağırlığı da, telefonun arkasında cam yerine plastiğin kullanılmasının getirdiği bir avantaj oluyor. İnce ekran çerçevesi ve fazla kalın olmayan kenar profili sayesinde telefonu tek elle rahatlıkla kavrayıp kullanabilirsiniz. Plastik kenarların ve arka yüzün de ergonomiye olumlu katkısı bulunuyor. Ekranın üst kısmında, ortaya yerleştirilmiş selfie kamera deliği mevcut. Ekranın hemen üstünde ise, ince ve uzun bir ahize hoparlörü var ve burada ikinci hoparlör de yer alıyor.

Telefonun alt kenarında USB-C portu, hoparlör, mikrofon ve nano SIM kart tepsisi var. Sağ kenarda güç düğmesi, sol kenarda ise ses tuşları var. Çoğu Android telefonda bunların sağ kenarda, bir arada olduğunu görmeye alıştık. Bu açıdan Nothing, biraz daha farklı bir yaklaşım sergiliyor. Tuşların pozisyonları iyi biçimde ayarlanmış, telefonu elinizde tutarken hareket ettirmeden her iki kenardaki tuşları da rahatça kullanabilirsiniz. Tuşlar dışa doğru yeterli çıkıntıya sahip, ayrıca çok sert veya yumuşak da değil, derinlikleri de iyi. Üst kenarda ikinci mikrofon mevcut.

nothing phone 2a inceleme

Nothing Phone (2a) da, Phone (2) gibi IP54 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Yani düşen yağmur damlaları ya da yazın deniz ya da havuz kenarında suya atlayanların yaratacağı sıçramalar telefona herhangi bir zarar vermeyecektir.

Ekran ve Ses

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Nothing Phone (2a)’da 6.7 inçlik ekran var. Bu ekranın da çözünürlüğü 1080 x 2412 piksel. 20:9 görüntü oranlı ekran 394 ppi ile yeterli keskinlikte ve netlikte yazılar, grafikler, görseller sunuyor. Phone (2)’de LTPO OLED ekrana yer veren Nothing, burada ise tercihini AMOLED’den yana yapıyor. Yine de, 1 milyar renk desteği, 120Hz yenileme hızı, HDR10+ desteği gibi özeliklerle ekran gayet iyi görünüyor.

nothing phone 2a inceleme

Ekranın siyah renk derinliği gayet iyi, bu durum renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesine yardımcı oluyor. Renk sıcaklığı dengeli, beyazların görünürlüğü gayet iyi. Ekran ayarları içinde Canlı ve Standart olmak üzere iki ayar var, ancak bu ikisi arasında renkler açısından pek fark yok gibi görünüyor. Ancak Standart ayarında ekranın renk sıcaklığını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. AMOLED ekranın varlığı Always-on Display özelliğinin de verimli biçimde kullanılmasını beraberinde getiriyor. Ekran kapalıyken saat, bildirim simgeleri, tarih gibi unsurlar ekranda görülebiliyor. Öte yandan Nothing, saat ve hava durumu gibi çeşitli bileşenlerin de kapalı ekranda göstermenizi sağlıyor. Bileşen seçeneği çok fazla değil, ancak sunulan analog saat ve hava durumu simgeleri de yeterli görünüyor. Dijital saat, pil göstergesi, hatta pil şarj gösterimi gibi kapalı ekran unsurlarında Nothing’in simgesi olan yazı tipinin kullanıldığını da görüyoruz.

AMOLED ekran sayesinde geniş görüş açıları mevcut. Güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunuluyor. Üstelik ekranın yüksek parlaklığı da bunu destekliyor. 700 nitlik tipik parlaklığa sahip olan ekranın parlaklığı 1300 nite kadar çıkabiliyor. Gerçekten de dışarıda, Güneş’in tam ekrana vurduğu bir durumda ekrandaki yazıları, resimleri, renkleri rahatlıkla seçmeniz mümkün oluyor. Bu arada ekran parlaklığı ortama göre otomatik olarak ayarlanıyor ve bu da iyi şekilde yerine getiriliyor. Video izlerken maksimum parlaklığı tercih edeceğiniz için Hızlı ayarlar içinden ekran parlaklığını artırmak isteyebilirsiniz. Ancak geri kalan işler için otomatik parlaklık ayarı iyi şekilde işliyor.

nothing phone 2a inceleme

Nothing Phone (2a)’nın büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranı, telefonu büyük bir keyifle kullanmaya olanak sağlıyor. Aynı anda iki veya daha fazla uygulamayı birlikte kullanmak için de ekranda yeterli alan mevcut. Video konusunda da bu telefonu başarılı bulduk. HDR içerikler için ekran ayarları içinde özel bir seçenek var. Bu tarz içeriklerde ekran parlaklığı en yüksek seviyeye çıkarılıyor. YouTube ve Amazon Prime Video uygulamalarında HDR içerikler destekleniyor. YouTube’da 1080p üzerindeki videolarda akıcılık azalıyor, bu nedenle maksimum 1080p ayarı ile yetinmelisiniz. Netflix’te ise HD içerikler desteklenmekle birlikte HDR desteği henüz bulunmuyor.

Bu telefonda biri alt kenarda, diğer ise ekranın üst kısmında olmak üzere iki hoparlör bulunuyor. Ses çıkış şiddetleri hemen hemen aynı, stereo ses etkisi başarılı biçimde veriliyor. Ses şiddeti de yüksek, aynı zamanda çevresel ses etkisi de iyi. Film veya dizi izlemek için gayet yeterli. Müzik dinlerken orta frekanslar biraz daha baskın gibi görünüyor, basların etkisini biraz zayıf bulduk. Yine de, Spotify veya benzeri platformlardan bir şeyler dinlemek istediğinizde, ikili hoparlör sistemi yeterli olacaktır. Bu arada ses şiddetinin yüksekliği, zil sesi veya uyarıların da rahatlıkla duyulmasını sağlıyor. Özellikle bildirim geldiği zaman çalan tiz sesi rahatlıkla, her yerden duymanız mümkün oluyor. Glyph sistemiyle entegre edilmiş bildirim sesi telefonun alamet-i farikası gibi. Kolay kolay da kapatamıyorsunuz.

Performans ve Pil

Nothing Phone (2a)’nın kalbinde MediaTek Dimensity 7200 Pro işlemci var. 4nm tabanlı bu işlemci, iki adet 2.8 GHz Cortex-A715 ve 6 adet 2.0 GHz Cortex-A510 çekirdek içeriyor. Ayrıca Mali-G610 MC4 GPU çekirdeğini de barındırıyor. Bu orta segment işlemci, performanstan daha çok pil tasarrufuna odaklanıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte sahip olduğu yüksek performanslı çekirdekler, optimum oyun deneyimi, akıcı web gezintisi veya sosyal medya kullanımı için gayet yeterli görünüyor.

nothing phone 2a inceleme

Bize gelen test ürününde 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. Fiziksel RAM’in yanı sıra RAM genişletme özelliği sayesinde 8 GB’a kadar sanal RAM desteği sağlamak mümkün. 12 GB fazlasıyla yeterli oluyor, RAM genişletmeye pek ihtiyaç yok. Zaten Nothing de bu özelliği epey arkalara gizlemiş, ancak Ayarlar içinde “ram” diye aratınca bu özelliği görmek mümkün oldu. microSD kart yuvası olmayınca, 256 GB dahili hafızanın bulunması daha fazla önem kazanıyor. Tabii ki, 12 GB RAM de bu konfigürasyonla gelen bir avantaj oluyor. Bu konfigürasyonun inceleme yayınlandığı sırada 21.999 TL’lik fiyat etiketi bulunuyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyon ise 19.999 TL’ye satılıyor.

Nothing Phone (2a), benchmark testlerinde orta segment Android telefonlarının genel çizgisinde sonuçlar elde etti. GeekBench 4, AnTuTu ve 3DMark’ın sonuçlarının birbiriyle tutarlı olduğunu söyleyebiliriz. Pratikteki duruma baktığımızda, bu telefonun e-posta, sosyal medya, web, kamera gibi günlük rutinler için fazlasıyla yeterli bir performans sunduğunu görüyoruz. Gelişmiş soğutma sistemi sayesinde telefon, yüksek yük altında bile kolay kolay ısınmıyor gibi görünüyor.

Pil tarafına geldiğimizde, Nothing Phone (2a)’da 5000 mAh kapasiteli bir pil var. Tam dolu bir pil, normal yoğunlukta bir kullanımda sabahtan akşama bir günü çıkarabilir. Telefonun pili, %100’den %6 seviyesine gerilerken 5 saat 45 dakikalık bir ekran süresine ulaşmayı sağladı. Bu süre içinde YouTube, Chrome, Fotoğraflar, Instagram gibi popüler uygulamalar, 3DMark, GeekBench, AnTuTu gibi benchmark uygulamaları var. Bunun dışında, genel olarak kullanımlarımızda her iki günde bir şarj etmemiz yeterli oldu. Yine de, çoğu kullanıcının tek bir şarjla bir günü rahatlıkla çıkaran, ikinci gün de yarıyı aşmayı sağlayacak bir pil performansının sunulmasını bekleyebiliriz.

nothing phone 2a inceleme

Şarj tarafına geldiğimizde, Nothing Phone (2a) 45W hızlı şarj desteğine sahip. Bu destek sayesinde sadece 20 dakikada bir günlük gücün sağlanabileceği belirtiliyor. Ne var ki, telefonun kutusundan bir güç adaptörü çıkmıyor. Yalnızca USB-C kablosu mevcut. Bu nedenle güç adaptörü için ek yatırım gerekebilir. Hazır destek sunulurken, 45W güç çıkışı sunan bir adaptörü satın almak iyi olacaktır. Ancak bütçenizi fazla zorlamak istemiyorsanız, 25W güç çıkışlı bir adaptör de işinizi fazlasıyla görecektir.

Yazılım ve Güvenlik

Nothing Phone (2a) Android 14 ve onun üzerinde Nothing’in özel kullanıcı arayüzü olan Nothing OS 2.5 ile birlikte geliyor. Android’in klasik saf arayüzünü kullanma seçeneği sunulmakla birlikte, Nothing OS ile birlikte şimdiye kadar Android telefonlarda pek rastlamadığınız bir deneyime sahip olabilirsiniz. Monokrom renk tonları, buna uyarlanmış uygulama simgeleri, uygulama klasörleri, ana ekran widget’ları ile Nothing OS 2.5, biraz iPhone’un son yıllarda gördüğümüz ana ekran deneyimini andıran bir deneyimi kullanıcılara sunuyor.

nothing phone 2a inceleme

Tabii ki, Android’in esnekliği sayesinde Nothing, iPhone’dakinden daha fazla aracı sunuyor. Büyütülmüş uygulama klasörleri, ana ekranda daha düzenli bir görünüm ve kullanım imkanı sunuyor. Üstelik uygulama klasörleri, sadece matris yapısında olmakla kalmıyor, bir kadran görünümünde de kullanılabiliyor. Sık kullandığınız ve her zaman hızlı şekilde erişmek istediğiniz bir uygulamanın kısayolunu da uygulama klasörü boyutunda, rahatlıkla görünecek hâle getirebilirsiniz. Sık kullandığınız çeşitli ayarların kısayollarını da ana ekrana ekleyebilirsiniz. Bunun dışında, uygulama menüsünün rahatlığına alışmış olanlar için de, Ana ekrandayken aşağıdan yukarı doğru sürüklenerek erişilebilen, yukarıdan aşağı kaydırılarak gezinebilen bir uygulama çekmecesi bulunuyor.

“Tasarım” bölümünde bahsettiğimiz Glyph özelliği için Ayarlar içinde “Glyph Arayüzü” başlıklı özel bir bölüm bulunuyor. Burada arkada yer alan üç LED lambanın nasıl kullanılacağını belirlemenize yarayan çeşitli araçları göreceksiniz. Üstelik Hızlı Ayarlar içinden de Glyph özelliğini kolaylıkla kapatabilirsiniz.

nothing phone 2a inceleme

Ayarlar içinde “Deneysel özellikler” olarak adlandırılan bir bölüm var. Burada “AirPods desteği” başlıklı bir seçenek var; AirPods simgesi ve pil bilgilerinin ayarlarda gösterileceği belirtiliyor. Ne var ki, AirPods Pro’yu bağladığımızda herhangi bir bilgi veya pil durumu göremedik. “Gelişmiş dokunma yanıtı” ve “Glyph ilerlemesi” gibi iki farklı deneysel özellik daha var, ancak bunların etkinleştirilmiş olması, henüz tam anlamıyla kullanılacağı anlamına gelmiyor olmalı.

Google uygulamaları, Nothing OS 2.5’te de deneyimin başrolünde yer alıyor. Farklı uygulama ve oyunları da Google Play Store’dan indirebilirsiniz. Nothing’in Ear Stick gibi kulaklıklarıyla hızlı şekilde bağlantı kurma imkanı sağlayan bu telefonda, Nothing X olarak adlandırılan özel bir uygulama da yüklü olarak geliyor. Kulaklığın çeşitli ayarlarını ve yazılım güncellemelerini bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz.

nothing phone 2a inceleme

Nothing’in kullanıcı arayüzüne özel dokunuşları sadece Ana ekran ve widget’larla sınırlı kalmıyor. Çeşitli birinci taraf uygulamalarda da şirketin kendi yazı tiplerini ve monokrom tasarım unsurlarını görüyoruz. Hava Durumu, Ses Kaydedici, Nothing X gibi uygulamalarda bu tarz özelleştirmeler görülüyor. Bu arada Ses Kaydedicisi uygulamasının widget’ını Ana ekran’a eklemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede sadece tek bir tıklatmayla anında ses kaydına başlayabilirsiniz.

Güvenlik tarafına geldiğimizde, ekran içi parmak izi okuyucu başlıca kimlik doğrulama yöntemi olarak öne çıkıyor. Bu birim gerçekten de hızlı şekilde ve yüksek doğrulukta çalışıyor. Nothing Phone (2a)’yı deneyimlediğimiz süre boyunca kullandığımız başlıca ekran kilidi geçiş yöntemi bu oldu. Daha kolay bir yöntem isteyenler için yüz tanıma da mevcut. Ancak bunun doğruluk seviyesinin bir kademe daha düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kamera

Nothing Phone (2a)’nın, bir çift gözü andıran ve arkada ortaya yerleştirilmiş kamera modülü iki adet 50 megapiksel kamera içeriyor. Ana kamera f/1.9 diyafram, faz algılamalı otomatik odak ve optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Ultra geniş kamera ise f/2.2 diyafram, 114 derece görüş açısı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel, f/2.2 diyafram özellikli bir selfie kamerası yer alıyor.

nothing phone 2a inceleme

Kamera uygulaması, diğer Android telefonlarda sıklıkla gördüğümüz bir düzene sahip olmakla birlikte, Nothing’in dokunuşlarını hissettiren birtakım unsurları da içeriyor. Ekranın bir kenarında HDR, zamanlayıcı, filtre, flaş gibi çeşitli kontroller var. Diğer tarafta ise Ağır Çekim, Fotoğraf, Video, Portre gibi çekim modları ön plana çıkarılmış. Ayrıca Hızlı Çekim, Panorama, Uzman gibi ek çekim modları da Diğer bölümüne gizlenmiş. 50 megapiksel ana kameranın varlığı, görüntü kalitesinden fazla ödün vermeden 2 kat yakınlaştırmayı yapmayı sağlıyor. Ayrıca 10 kata kadar yakınlaştırma imkanı da mevcut.

nothing phone 2a inceleme

Nothing Phone (2a) ile çekilen fotoğraflara baktığımızda, telefonun farklı ışık koşullarında genel olarak iyi işler çıkardığını görüyoruz. Dış ortamda veya iyi aydınlatılmış iç ortamlarda parlaklık gayet iyi seviyede. Benzer bir durum düşük ışıktaki çekimler için de geçerli. Renk canlılığı yüksek olmakla birlikte renkler genel olarak biraz sıcak tarafa kaçıyor. Düşük ışıkta bulanıklık yok denecek seviyede, bununla birlikte çeşitli karelerde kumlanmayı azaltmak adına pürüzsüzleştirme yapıldığı görünüyor. Makro çekim performansı başarılı, düşük ışıkta bile iyi sonuçlar elde ediliyor. Portre çekimlerde de arka planla ayrım dengeli biçimde yapılıyor, bulanıklaştırmada aşırıya kaçılmıyor. Gece modu ile yapılan manzara çekimlerinde de keskinlik ve parlaklık iyi. Renklerin doygunluğu ve canlılığı da iyi seviyede bulunuyor. Ana kamera ile ultra geniş kamera parlaklık ve renk canlılığı açısından tutarlı görünüyor. 50 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü ana kameranın varlığı, iki katlık bir dijital yakınlaştırmayı, görüntü kalitesini azaltmadan, bununla birlikte genel olarak kullanılan 12 megapiksel çözünürlüğü kullanarak yapmayı sağlıyor. Bu, fiziksel olarak bulunmayan telefoto kameranın eksikliğini belli bir oranda gideriyor. 10 kata kadar dijital yakınlaştırma imkanı da var.

Önde yer alan 32 megapiksel selfie kamera da genel olarak iyi sonuçlar üretmekle birlikte, düşük ışıkta netliğin ve detayların biraz azaldığını görüyoruz. Düşük ışıkta, ekranın sağladığı ışıkla net ve parlak selfie fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Video tarafında en fazla 4K/30fps kayıt yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra 1080p çözünürlükte 60fps video kaydı yapabilirsiniz. Ana kameranın optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olması, görüntülerin durağanlığını artırıyor, profesyonel video kamera tarzında kayıtlar yapılabiliyor. Ses kayıt kalitesi de doyurucu. Doğum günü veya düğün gibi özel günlerde Nothing Phone (2a)’yı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sonuç

  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme
  • nothing phone 2a inceleme

Nothing Phone (2a), görünüş açısından birbirine benzeyen orta segment Android telefonlara yeni bir soluk kazandırıyor. Üst sınıf Nothing telefonlarında gördüğümüz şeffaf arka tasarımın daha uygun fiyat noktasında sunulması memnun edici. Plastik kullanımı yoğun olsa da, Phone (2a) üst sınıf bir telefon hissini veriyor. Öte yandan bu malzeme tercihi daha hafif bir telefon kullanma imkanını da beraberinde getiriyor. AMOLED ekran, farklı koşullarda iyi bir görüş sunuyor. Yeterli görüş alanı, 120 Hz yenileme hızı gibi özelliklerle üst sınıf telefonları çok aratmayacak bir deneyim var. Ses sisteminin de ekranı iyi biçimde tamamladığını ve Phone (2a)’yı kullanışlı bir video cihazı hâline getirdiğini belirtelim.

MediaTek Dimensity 7200 Pro işlemci, günlük işleri yerine getirmekte başarılı olmakla birlikte, benchmark testleri ve çeşitli üst seviye kullanımlar, bu işlemcinin daha çok orta segment sınıfında olduğunu bize hatırlatıyor. Yüksek RAM ve depolama alanı tercih yapmanız yerinde olacaktır, özellikle microSD kart yuvasının olmaması ve iyi kameralar göz önünde bulundurulduğunda. 50 megapiksel çözünürlüklü çift ana kameranın başrolde olduğu ve yine 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kameranın eşlik ettiği kamera sistemi, farklı koşullarda memnun edici fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Phone (2a), kamera performansıyla sınıfının ortalamasının üstüne çıkmayı başarıyor.

Android 14 ile güncel bir telefon olduğunu gösteren Phone (2a), Nothing OS 2.5 ile birlikte daha önce Android telefonlarda pek karşılaşmadığımız bir deneyim sunuyor. Monokrom görünüm, dijital saatlerdeki görünümü andıran özel yazı tipi, bu tasarım dilini yoğun biçimde kullanan Ana Ekran, özelleştirilmiş uygulama simgeleri ve özel birinci taraf uygulamalar ile farklı ve bir o kadar kullanışlı bir deneyim mevcut.

5000 mAh kapasiteli pil, normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkaran, daha az kullanım ve çeşitli önlemlerle iki günü de çıkarabilen bir performans sunuyor. 45W hızlı şarj desteği olsa da, bundan yararlanmak için ek maliyet ve dikkat gerekiyor. NFC ve bunun gibi kablosuz desteklerin sunulması da memnun edici.

19.000 TL seviyesinden başlayan fiyatı karşılığında sunduğu özelliklerle Nothing Phone (2a), iyi bir amiral gemisi telefon alternatifi olmayı başarıyor. Farklı bir Android deneyimi isteyenleri; şık tasarım, kullanışlı ekran, ihtiyaçları rahatlıkla karşılayan işlemci, iki güne varan pil ömrü ve memnun edici sonuçlar ortaya çıkaran kamera sistemi bekliyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

8.5
Tasarım
9
Ekran
8.5
Ses
8
Performans
7
Pil
9
Yazılım
9.5
Kamera
8.5

İLGİLİ HABERLER