Teknoloji

YouTube reklam engelleme araçlarıyla mücadelesini üçüncü taraf uygulamalara taşıyor

youtube reklam engelleme

YouTube reklam engelleme araçlarıyla olan mücadelesini mobil platformlara taşıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, videolara reklam engelleme özellikli üçüncü taraf uygulamalar üzerinden erişen kullanıcıların yükleme sorunlarıyla veya “Aşağıdaki içerik bu uygulamada mevcut değil” şeklinde bir mesajla karşılaşabileceği belirtildi.

YouTube geçtiğimiz yıl kullanıcılarının video reklamlarına izin vermesi veya YouTube Premium’a geçiş yapmasına yönelik bir çalışma başlatmıştı. Şirket aynı zamanda reklam engelleme eklentilerinin kullanıldığı cihazlarda video izlenmesini engellemeye koyulmuştu.

YouTube artık politikalarının “üçüncü taraf uygulamalarının reklamları kapatmasına izin vermediğini çünkü bu durumun içerik oluşturucunun görüntüleme karşılığında ödüllendirilmesini engellediğini” söylüyor. Bu da YouTube’un reklam engelleme uygulamaları içinde açılmasının engellendiği anlamına geliyor. Kararın hedefinde AdGuard gibi mobil reklam engelleyicilerin olduğu anlaşılıyor. AdGuard ve benzeri uygulamalar YouTube videolarını kesintisiz olarak izlemeyi mümkün kılıyor.

YouTube’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Üçüncü taraf uygulamaların API’mizi kullanmasına yalnızca API Hizmetleri Hizmet Şartlarımıza uymaları durumunda izin veririz. Bu şartları ihlal eden bir uygulama bulduğumuzda platformumuzu, yaratıcılarımızı ve izleyicilerimizi korumak için gerekli önlemleri alacağız.”

YouTube reklam engelleme araçlarıyla mücadelede geri adım atmayacak

YouTube’un bu sorunun etrafından dolaşmak isteyenlere önerdiği çözüm ise tanıdık. Şirket, reklamsız bir deneyim arayanlara YouTube Premium’a üye olmalarını öneriyor. Bunun reklam engelleme uygulamaları aracılığıyla YouTube izleyenler için pek iyi bir haber olmayacağı rahatlıkla söylenebilir. Ancak YouTube’un reklam engelleyicilerle mücadelede yakın zamanda geri adım atmayacağı da rahatlıkla anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER