ManşetlerTeknoloji

Threads’in aylık kullanıcı sayısı 150 milyonu geçti

threads rekabet kurumu meta

Meta’nın en yeni platformu Threads, 2023’ün temmuz ayında faaliyete geçmişti. Şirketten verilen en son bilgiye göre, platformun aylık kullanıcı sayısı 150 milyonu aştı. Bu da Meta’nın şubat ayından bu yana yaklaşık 20 milyon yeni kullanıcı kazandığı anlamına geliyor. Söz konusu sayılar, Meta’nın ilk çeyrek finans raporunun değerlendirildiği toplantıda CEO Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı. Zuckerberg “uygulama görmeyi umduğum yolda ilerlemeye devam ediyor” ifadesini kullandı.

Açıklama, Threads’in başlangıçtaki patlayıcı büyümesinden daha yavaş olsa da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Uygulama, ilk haftasında 100 milyondan fazla indirme sayısına ulaştı ancak daha sonra etkileşimde bir düşüş görüldü. Mark Zuckerberg, son altı aylık dönemde daha istikrarlı büyüyen Threads’in Meta’nın bir sonraki milyar kullanıcılı uygulaması olabileceğini tahmin etti.

Threads’in bazı ölçümlerde X’ten yani Twitter’dan daha iyi performans göstermesi dikkat çekiyor. Analiz firmasi Apptopia’nın verilerine göre, Threads’in ABD’deki günlük kullanıcı sayısı X’inkini geride bırakmış durumda. X’in küresel günlük kullanıcı sayısı ise 550 milyon civarında. Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in en son albümünün promosyon çalışmaları kapsamında Threads’e katılması da platforma yaramış gibi görünüyor.

Threads hâlihazırda reklamsız bir platform olması nedeniyle Meta’nın hizmetleri arasında ayrı bir yerde konumlanıyor. Ancak Threads’in erişim alanını genişletmeye devam etmesi durumunda bu durum muhtemelen bir noktada değişecek. Zuckerberg daha önce şirketin ancak uygulama yeterince büyüdükten sonra “para kazanmaya odaklanacağını” söylemişti.

Threads Türkiye’de 29 Nisan itibarıyla engellenecek

Threads’e Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun kararı doğrultusunda 29 Nisan itibarıyla erişim engeli gelecek. Bu durum, Türkiye’deki kullanıcıların Threads uygulamasını indirememesi, threads.net üzerinden erişememesi, yeni bir profil oluşturamaması veya mevcut profillerini kullanamaması anlamına geliyor.

A

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER