ManşetlerTeknoloji

Samsung ve Google yeni yapay zeka özellikleri için birlikte çalışıyor

samsung google

Samsung ve Google uzun süredir oldukça yakın çalışıyor. İki şirket arasındaki bu yakın iş birliği, yapay zeka ile birlikte giderek kuvvetleniyor. Google’ın Circle to Search özelliği ilk olarak ocak ayında Samsung’un Galaxy S24 serisiyle kullanıma sunulmuş ve daha sonra da Google’ın Pixel serisi telefonlarına eklenmişti. İki şirket yapay zeka eksenli özelliklerin sayısını artırmak için daha yakın bir mesai içine girdi. Bu iş birliğinin duyurusu da X aracılığıyla yapıldı.

Hem resmi Samsung Mobile hesabı hem de Google’ın Platformlar ve Cihazlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh tarafından X’te paylaşılan gönderilerden görülebileceği gibi, şirketler Android çalıştıran ilgili akıllı telefonları için yeni yapay zeka özellikleri geliştirmek için birlikte çalışıyorlar. Osterloh’un paylaşımında Samsung Başkanı TM Roh’u görmek de mümkün oluyor.

Osterloh, Samsung ile Google arasındaki ortaklığın “hiç bu kadar güçlü olmadığını”, yapay zeka konusundaki işbirliklerinden ve her iki şirketi de bekleyen pek çok fırsatın kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.

Samsung ve Google “heyecan verici şeyler” vadediyor

Samsung, iki şirketin “en iyi Android ürün ve hizmet ekosistemini sunma konusunda ortak bir vizyona doğru” çalıştığını söyledi ve “AI destekli Android ve Galaxy deneyimlerinin geleceği” için “heyecan verici şeylerin” yaklaştığını belirtti.

Açıkça görülüyor ki, gelecekte Samsung ve Google cihazlarında iki devin ortaklığıyla geliştirilen çok daha fazla yapay zeka özelliği karşımıza çıkacak. Bu yol haritasının uygulanması için bir takvim verilmese de, önümüzde heyecan verici bir dönemin olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER