ManşetlerTeknoloji

WhatsApp geçiş anahtarı desteğini iOS uygulamasına getiriyor

whatsapp ios

Meta daha önce Android cihaz sahibi WhatsApp kullanıcılarına sunduğu geçiş anahtarıyla giriş desteğini şimdi de iOS cihaz sahiplerine sunuyor. Şirketten verilen bilgiye göre, özelliğin tüm kullanıcılarına dağıtımı birkaç hafta içinde tamamlanacak.

Geçiş anahtarları, dolandırıcıların kullanıcıları SMS parolalarını paylaşmaya ikna etme riskini azalttığı için daha güvenli bir oturum açma yöntemi olarak görülüyor. Bunun yerine, yüz tanımayı, biyometriyi veya Apple’ın şifre yöneticisinde saklanan bir PIN’i kullanarak bir şifreyi doğrulayarak giriş yapılabiliyor.

Geçiş anahtarları, oturum açmak istediğiniz hizmet tarafından kaydedilen kimlik doğrulama bilgileri ile eşleşen kimlik doğrulama bilgilerini cihazınızda güvenli bir şekilde saklayarak çalışıyor.

WhatsApp iOS uygulamasında geçiş anahtarları nasıl aktive ediliyor?

WhatsApp kullanıcılarının iOS’te geçiş anahtarlarını aktif hâle getirmesi için kullanıcıların önce ayarlara gitmesi ardından da geçiş anahtarları seçeneğine dokunması gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak WhatsApp’ın ürün yöneticisi Alice Newton-Rex şu ifadeleri kullandı: “Geçiş anahtarı doğrulaması, WhatsApp’a tekrar giriş yapmayı daha kolay ve daha güvenli hale getirecek. Bunu WhatsApp’ta başlatmaktan ve kullanıcılara ek bir güvenlik katmanı sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER