Teknoloji

X, Spaces’ı canlı video desteğiyle güçlendiriyor

x twitter x elon musk x spaces

X Spaces adını taşıyan canlı ses odalarına yeni bir özellik kazandırıyor. Artık ses odalarının yöneticileri diledikleri takdirde görüntülerini de paylaşabilecek. Bunun şimdilik sadece odayı açan yöneticilere tanınan bir hak olduğunu ve diğer konuşmacıların görüntülü bir şekilde katılım gösteremeyeceğini belirtmekte fayda var.

Spaces kullanıcıları yeni bir oturum başlatırken önlerinde çıkan ekranda “videoyu etkinleştir” seçeneğini görecek. Oturum yöneticileri, telefonlarının hem ön hem de arka kameralarını kullanabilecek. Buna ek olarak, yatay veya dikey görünümünü de tercih edebiliyor.

Video Spaces henüz sadece X’in iOS sürümünde kullanılabiliyor. Android veya web tarafında bu özellik şimdilik aktive edilmiş değil. Bazı kullanıcılar, birden fazla özelliği denerken belirgin bir gecikme yaşandığını belirtiyor.

X Spaces için sunulan video desteği mevcut canlı yayın özelliğinden farklı

X’in Spaces’a video desteği getirmesi, Periscope’un geri dönüşü gibi yorumlanabilir. Ancak ortada teknik olarak farklı bir durum. X’te hâlihazırda tüm kullanıcılar için bir canlı yayın seçeneği mevcut. Ancak fişi çekilen Periscope’ta farklı kullanıcıları canlı yayınlara katılmaya davet etmek de mümkündü.

X’in sahibi Elon Musk, daha önce Spaces için video desteğinin geleceğini açıklamıştı. Ancak Musk’ın o dönemde yaptığı tanım, akıllara FaceTime’ı veya farklı video konferans uygulamalarını getirmişti. Bu uygulamalarda o anda aktif olarak konuşan kişiyi de videolu şekilde görmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER