Teknoloji

Elon Musk, Twitter’ın satın alınması süreci yüzünden mahkemeye çıkacak

elon musk openai

Elon Musk, Twitter veya yeni adıyla X yüzünden mahkemeye çıkacak. Geçtiğimiz aralık ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Twitter’ın Musk tarafından devralınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Musk’ın mahkemede ifade vermesi için geçici bir karar alınmıştı. Bu karar, ABD’de bir federal yargıç tarafından onaylandı.

Hafta sonunda açıklanan karara göre, Musk’ın ifadesi için Musk ve SEC’in bir hafta içinde yer ve zaman belirlemesi gerekiyor. Aksi takdire yer ve zaman mahkeme tarafından belirlenecek. SEC, Musk’ın Twitter hisselerini satın almasını geç duyurması nedeniyle ortaya çıkan endişeler nedeniyle 2022’den bu yana platformun Musk tarafından devralınmasını araştırıyor.

Musk, eylül ayında mahkemeye ifadeye gelmemiş ve daha sonra da yeniden planlanan bir ifadeye katılmayı reddetmişti. Bunun ardından SEC de Musk aleyhine bir şikayette bulunmuştu. Hakim Laurel Beeler de bu konuda SEC tarafından sunulan şikayeti haklı bulmuştu. Musk, daha önce soruşturma kapsamında ifade verdiğini ve bu nedenle tekrar mahkemeye çıkmasının gerekmediğini savunmuştu.

Elon Musk: SEC yetkisini aşıyor

Ancak SEC, soruşturma kapsamında yeni belgeler elde ettiğini ve X’in sahibine başka sorularının olduğunu belirtmişti. Elon Musk, mahkeme celbinin SEC direktörü tarafından atanan bir personelce çıkarıldığını ve bu nedenle SEC’in yetkisini aştığını öne sürmüştü. Buna rağmen, hakem Beeler mahkeme celbinin geçerli olduğuna karar verdi ve bu iddiaları reddetti. Musk’ın mahkeme kararına direnip direnmeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER