Teknoloji

Apple iPadOS 16’nın dağıtıma çıkışını geciktirebilir

ipados 16 ön inceleme

Apple iPadOS 16’da çoklu görev ve ortak çalışma alanında büyük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Kullanıcılardan ve geliştiricilerden Stage Manager, yani Sahne Yöneticisi olarak adlandırılan yeni ve iddialı kullanıcı arayüzüne alışmalarını istiyor. Ancak görünen o ki, Sahne Yöneticisi iPadOS 16’nın sahneye çıkışını biraz geciktirecek.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘ın anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre, önceki yıllarda iOS ve iPadOS’in yeni versiyonlarının birlikte çıkışının aksine, şirket iPadOS 16’nın çıkışını geciktirecek. Bu demek oluyor ki, yeni iPhone yazılımı her zaman olduğu gibi eylül ayında çıkacak, onu ekim ayında çıkacak iPadOS 16 güncellemesi izleyecek.

Gurman, bu gecikmenin kısmen Sahne Yöneticisi özelliğinden kaynaklandığını söyledi. Yakın zamanda yayınladığımız iPadOS 16 ön inceleme videosunda Apple’ın bu yeni özelliğine yakından bakmıştık. Sahne Yöneticisi, şimdiye kadar iPad’de alıştığımız çoklu görev deneyimine göre farklı bir yaklaşım sunuyor. Pencere boyutlarının ayarlanabilmesi ve bunların üst üste gelecek biçimde kullanılabilmesi güzel. Ancak her uygulamanın pencere boyutu istenildiği gibi ayarlanamıyor, ayrıca üst üste binen pencereler karışıklık yaratabiliyor. İlk izlenimlerimiz, bu özelliğin henüz gelişmeye açık olduğunu gösteriyordu.

Ayrıca Gurman, çıkışı ötelemenin Apple’a iPadOS 16’yı, yeni iPad donanımlarının çıkışıyla aynı zamanda yayınlama imkanı sunacağını söylüyor. Haberinde Apple’ın şu anda yeni M2 çipini barındıran bir iPad Pro ve en sonunda USB-C’ye geçiş yapacak temel seviyede bir iPad üzerinde çalışmakta olduğunu da dile getiriyor.

İLGİLİ HABERLER